Afbeelding

Trapveld Oude Leede weer dicht

Actueel 77 keer gelezen

Pijnacker - Het trapveld in buurtschap Oude Leede wordt ook dit jaar tijdens Oud en Nieuw afgesloten. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp desgevraagd.

Zes jaar geleden raakte een persoon ernstig gewond bij het aansteken van een caravan en een auto. Sindsdien gelden er nieuwe afspraken. Toch worden er elk jaar illegaal auto's en caravans in brand gestoken op de Zuideindseweg en Oude Leedeweg.

Zolang de daders zich niet melden op het politiebureau is een vreugdevuur niet bespreekbaar, zo luidt het standpunt van burgemeester Rik Buddenberg. Vorig jaar deden zich drie incidenten met brandende voertuigen voor in het buurtschap. De schade aan het wegdek was aanzienlijk, ook droop een groot olievat leeg in het water.De daders werden niet gepakt.

De woordvoerder meldt tevens dat er maar één vergunning is verleend voor een vreugdevuur en wel aan de Pottenbakkerstraat in de wijk Emerald in Delfgauw. Of er naast hekken bij het trapveld in de Oude Leede ook camera’s worden ingezet kon de gemeente op dit moment nog geen antwoord geven.

Update 15.21 uur
Er komen geen camera’s in Oude Leede. De reden hiervoor is dat de plaatsing van camera’s tot maatschappelijke onrust leidde en geen resultaten opleverde. In 2012 zal de gemeente wel voor de jaarwisseling milieucontroles uitvoeren bij bedrijven. Verder blijft het opvallend toezicht, net als vorige jaren, aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant