Afbeelding

Wel verblijven, geen voorstellingen

Actueel 42 keer gelezen

Pijnacker - In goed overleg tussen circus Renaissance en de gemeente is overeengekomen dat de wagens en dierenverblijven tot 12.00 uur op maandag 25 juni mogen blijven staan op het evenemententerrein aan de Sportlaan in Pijnacker. Het circus zal in de tussentijd geen voorstellingen verzorgen.

"Aan het verblijf zijn ook andere voorwaarden verbonden. De geparkeerde vrachtwagens moeten bijvoorbeeld dichter bij elkaar worden gezet. Verder mag het circus geen flyers meer uitdelen", zo meldt een woordvoerder van de gemeente.

Zorg
Wel krijgt het circus de mogelijkheid om de tent schoon te maken, zodat deze klaar is voor vertoningen in een volgende standplaats. Daarnaast zorgt de gemeente Pijnacker-Nootdorp voor water en elektra voor medewerkers van het circus en hun dieren.

Speelschema
Tijdens het gesprek heeft de gemeente aangeboden om circus Renaissance (afhankelijk van het speelschema in andere plaatsen) op een ander tijdstip op te laten treden in Pijnacker-Nootdorp. "Mits de aanvraag tijdig en volledig wordt ingediend, is de gemeente uiteraard bereid om te helpen bij het verkrijgen van een evenementenvergunning", zo benadrukt de gemeente in een persverklaring.

TelstarTV
Circusdirecteur Alberto Althoff sprak vandaag uitgebreid met onze redactie. Het interview is vrijdag te zien in een nieuwe uitzending van TelstarTV. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant