Afbeelding

Herdenkingsplek voor Livia op Stanislas

Actueel 653 keer gelezen

Pijnacker – Op het Stanislas College in Pijnacker is vanmorgen een herdenkingsplek ingericht voor de 13-jarige Livia uit Pijnacker. Het meisje pleegde gisteravond in een bos bij Klapwijk zelfmoord.

Op de school van het meisje is een herdenkingsruimte geopend waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. De school is in diepe rouw gedompeld. Directeur Sven Zuiderwijk spreekt van een 'treurige sfeer'.

Ook het lokale jeugd- en jongerenwerk is ambulant ingezet om waar nodig hulp te bieden aan jongeren. Het jongerenwerk heeft ook een speciale pagina op internet gezet met informatie. "Dit bericht maakt een heleboel gevoelens los. Deze gevoelens kunnen enorm heftig zijn. Op onze website vind je informatie terug welke gevoelens dat zijn en hoe je hiermee om kunt gaan. Ook kun je een anonieme vraag stellen aan een hulpverleenster", aldus het jongerenwerk.

De landelijke media schrijven inmiddels ook over het vreselijke drama dat zich gisteravond voltrok aan de Oude Klapwijkseweg in Pijnacker. Ook op Social Media praten duizenden jongeren in heel het land over het incident. De zelfmoord van het meisje wekt extra veel beroering omdat het gerucht gaat dat het meisje op een zogenoemde ‘Bangalijst’ zou staan, een lijst van meisjes die lichtzinnig met sex omgaan.

Politiewoordvoerder Wim Hoonhout is op de hoogte van de geruchten, maar kan een dergelijke lijst niet bevestigen. Ook de schooldirectie van het Stanislas College in Pijnacker is niet op de hoogte van een dergelijke lijst. De directeur meldde eerder vandaag dat alle zorg nu eerst gaat naar de leerlingen, en uiteraard de bescherming en ondersteuning van de ouders van het meisje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant