Afbeelding

Aanrander Zoetermeer opgepakt

Regio 38 keer gelezen

Regio - De politie van Zoetermeer heeft in de wijk Noordhoven een 18-jarige Zoetermeerder aangehouden. De jongen wordt er van verdacht gisteren op de Ruimtebaan een jonge vrouw onzedelijk te hebben betast.

De politie ontving om 16.50 uur een melding dat een man op een scooter op de Ruimtebaan een meisje onzedelijk betastte. Dankzij een oplettende getuige werd een goed signalement van de bestuurder en zijn kenteken doorgegeven. Toen agenten gingen kijken op het adres waar de bromfiets geregistreerd stond, bleek dat de bromfiets in de tuin stond. Het motorblok was nog warm. De 18-jarige Zoetermeerder bleek thuis te zijn. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat de verdachte maandag 26 maart wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Meerdere zaken
De politie sluit niet uit dat de nu aangehouden verdachte verantwoordelijk is geweest voor een reeks van incidenten waarbij de afgelopen weken in Zoetermeer meerdere vrouwen lastig werden gevallen door een man op een scooter. De unit zedenzaken van de Politie Haaglanden onderzoekt dit recente incident en de mogelijk betrokkenheid van deze man bij de reeks andere incidenten.

Hulde aan oplettende buurtbewoners
Burgemeester Jan Waaijer liet in een reactie weten dat hij waarderng heeft voor het snel en goed optreden van de politie. De aanhouding kon ook plaatsvinden dankzij de oplettendheid van de Zoetermeerse bewoners. Ondanks de aanhouding blijft de politie op zoek naar informatie over de man en roept vrouwen die ook door de man benaderd zijn, op zich alsnog te melden.

Uitzending
In de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West werd woensdag 21 maart nog aandacht gevraagd over deze zaak en werd het publiek om informatie verzocht. Deze uitzending is nog terug te zien via de link: www.omroepwest.nl/programmas/teamwest.

Tips?
Heeft u naar aanleiding van de zaken in de uitzending tips? Neem dan contact op met desbetreffende afdeling van de unit zeden via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant