Afbeelding

'Ximena ging vrijwillig mee'

Actueel 80 keer gelezen

Nootdorp - De 15-jarige Ximena uit Nootdorp, die zaterdagochtend vermoord is gevonden in de Haagse Goudenregenstraat, ging vrijwillig met verdachte Stanley A. mee naar huis. Dat zei althans advocaat Rob Pohlkamp vandaag, die de 25-jarige A. verdedigt.

De twee zouden bij A. thuis een colaatje hebben gedronken en een sigaretje hebben gerookt, toen het 'plotseling' misging. A. heeft volgens de advocaat gezegd het meisje op straat te hebben aangesproken met de vraag wat ze - gezien haar jonge leeftijd - nog zo laat op straat deed. Ze kenden elkaar niet. "Ze zijn toen in gesprek geraakt en het meisje is met hem meegegaan", zo heeft de advocaat aan het ANP laten weten.

A. heeft gisteren bekend het meisje te hebben doodgestoken met een mes, maar heeft er volgens Pohlkamp geen verklaring waarom hij tot zijn daad kwam. "Negatieve gevoelens kregen de overhand", zo zou de met psychische problemen worstelende A. hebben gezegd. Het meisje werd later naakt gevonden op straat voor het huis van A. De verdachte stelt het meisje niet seksueel te hebben misbruikt. A. werd tien jaar geleden, op 15-jarige leeftijd, al eens veroordeeld omdat hij iemand had neergestoken en kreeg 5 jaar jeugd-tbs.

Ximena Pieterse wordt komende maandag gecremeerd. De crematie is in crematorium Ockenburgh in Den Haag. Daarna is er een samenkomen van familie en vrienden bij de Haagsche Rugby Club waar Ximena lid van was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant