Silco Binkhorst is doelgericht. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren tekenen winst aan

Sport 44 keer gelezen

Pijnacker - Na twee verloren competitiewedstrijden wisten de heren van Oliveo Handbal zaterdag 21 januari hun thuiswedstrijd weer in winst om te zetten. Het Rotterdamse Snelwiek werd na een 12-9 voorsprong bij rust ‘getrakteerd ’ op een nederlaag van 25-22. Dankzij dit resultaat blijft Oliveo in het spoor van koploper SOS/Kwieksport en bezet het de tweede plaats in de Regionale Klasse; een heel mooie plek voor de debutant in de Regio.

In vergelijking met de hectische wedstrijd in Rotterdam eind oktober die Oliveo toen krap won met 25-26, werd deze editie gekenmerkt door een uiterst sportief verloop. Beide teams wilden handballen en het was aardig te zien hoe twee verschillende speelstijlen tegen elkaar opgewassen waren. Snelwiek speelt in een lager tempo dan Oliveo en zoekt graag de cirkel op, terwijl Oliveo het juist moet hebben van snelheid en combinatiespel.

In de eerste helft waren de ploegen lang aan elkaar gewaagd en leek de thuisclub bij een gelijke stand van 7-7 een definitieve slag te slaan. Dankzij treffers van Danny Ruigrok en Roel de Jong nam Oliveo een voorsprong van 9-7, maar Snelwiek kon dankzij de linkeropbouwspeler weer aanhaken met 9-9. Nadat hij eerder al drie keer het houtwerk had geraakt, bezorgde Silco Binkhorst Oliveo de 12-9 voorsprong.

De thuisclub begon verdedigend te slap aan de wedstrijd, waardoor de bezoekers snel terug in de wedstrijd konden komen. Tel hier nog twee gemiste strafworpen bij op en bij een stand van 14-15 leken de bezoekers op rozen te zitten.

Nadat Oliveo de zaken in de verdediging weer wat voortvarender ging aanpakken, was het met het Rotterdamse gevaar gauw gedaan en kon het team van trainer/coach André de Waal orde op zaken stellen. Het tempo werd wat verhoogd en dit konden de bezoekers niet aan. Onder leiding van Jan Robroeks en de eerder trefzekere Binkhorst namen de spelers uit Pijnacker weer het initiatief en al snel stond de score opnieuw in het voordeel van de thuisclub (19-16). Uiteindelijk leek de wedstrijd uit te monden in een ruime zege. Nadat Johan Streng de ploeg op 25-20 had gebracht, restten nog enkele minuten. Oliveo ging echter de fout in om te geforceerd te zoeken naar nog meer treffers, waardoor niet Oliveo maar Snelwiek nog het net wist te raken. De 25-22 overwinning vormde echter een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Zondag 29 januari treft Oliveo Hercules 4 om 12.40 uur in Ypenburg. Meer via www.oliveohandbal.nl.