Foto: Jonathan de Bruin (archief)
Foto: Jonathan de Bruin (archief)

Gerechtshof wacht nog op dossier

Actueel 62 keer gelezen

Den Haag - Wanneer het hoger beroep dient in de zaak van het dodelijk ongeval op de Delfgauwseweg in april 2010, is nog niet bekend. Het Gerechtshof in Den Haag heeft het dossier nog altijd niet rond, zo meldt een woordvoerder desgevraagd.

Op woensdag 6 april 2011 werd tegen de 18-jarige bestuurster van het voertuig door de rechter een gevangenisstraf voor de duur van dertig maanden geëist en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. De advocaat van de veroorzaakster stelde hoger beroep in.

April 2010 reed het meisje onder invloed van alcohol, met hoge snelheid en zonder rijbewijs over de Hoflaan in Delfgauw. Rond middernacht verloor ze de macht over het stuur en raakte een bijrijder zwaargewond. Een 17-jarige passagier op de achterbank overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het arrondissementsparket Den Haag laat weten dat een hoger beroep soms wel een half jaar kan duren, maar in deze zaak het dossier ook nog niet compleet is. “Daarnaast is het momenteel extra druk. Het wordt sowieso na april”, zo weet de zegsman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant