Roekeloze motorrijder aangehouden

Regio 9 keer gelezen

Leidschenveen-Ypenburg - De politie hield maandag 28 maart om 21.30 uur een 53-jarige Haagse motorrijder aan, voor rijden onder invloed van alcohol ?n zonder rijbewijs. Agenten zagen dat de man met zijn motorfiets over de stoep en busbaan reed, op de Zoetermeerse Rijweg en de Laan van Leidschenveen.

Ze gaven de man een stopteken, maar dat negeerde de man en hij gaf nog wat extra gas. De agenten zetten de achtervolging in. Op de kruising met de Donau negeerde de Hagenaar het rode verkeerslicht. De man ging vervolgens richting de Ypenburgse Koningsboog. Hier sloeg hij linksaf waarbij hij wederom het rode verkeerlicht negeerde en de A12 op reed. De agenten verloren de man hier uit het oog, maar gaven het kenteken en zijn signalement door aan de meldkamer.

Andere agenten kregen dit door van de meldkamer en zagen de man kort daarna rijden. Op de afrit Bleiswijk wisten ze hem te stoppen. Zij namen de man mee naar het politiebureau voor verhoor en een blaastest. Hier blies de man 650 ugl en bleek dat hij met een ingenomen rijbewijs reed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant