Roel de Jong in het nauw

Handbalheren spelen topwedstrijd

Sport 22 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 29 januari hebben de heren van Oliveo Handbal weer eens voor een grote verrassing gezorgd in de regionale klasse. Het hoger geklasseerde HWC uit Vlaardingen werd met 32-25 verslagen. Het was een zware opgave, maar de herenselectie liet zich van de beste kant zien met uitstekend handbal.

Niet alleen de uitslag wekte de nodige verbazing, maar meer nog de wijze waarop de overwinning tot stand was gekomen. De ploeg werd met een uitgekiende strategie het veld ingestuurd en het lukte de heren deze goed uit te voeren. Met veel breedte in de aanval en met twee cirkelspelers probeerde Oliveo het enorme blok verdedigers stuk te spelen, terwijl het team in de verdediging koos voor een tussenweg van een offensieve en defensieve 5:1. Hoewel HWC eerst een 0-2 voorsprong nam, trok Oliveo deze al snel weer recht met 4-4 en vanaf de vijfde minuut was het heer en meester in het veld.

Bij een voorsprong van 12-6 stokte het spel enigszins; de bezoekers konden zich terugspelen in de wedstrijd. Het team van coach Andr? de Waal kon de voorsprong echter consolideren en ging met 15-13 de rust in.

Waar het team de tweede helft nog weleens langzaam op gang komt, borduurde het nu direct voort op het spel van de eerste helft. De grote verrassing was junior Mike van Bemmelen. Vanaf de rechterhoek was hij prima op dreef en hij bekroonde zijn optreden met maar liefst vier treffers. De verdediging klopte als een bus waardoor ook keeper Bert Heemskerk tot grote hoogte kon stijgen. Langzaam maar zeker groeide de voorsprong. De frustraties van HWC namen toe, wat resulteerde in een grove overtreding ten opzichte van de doorgebroken Roel de Jong. De scheidsrechter was echter (te) mild voor de routinier van HWC, die met slechts twee minuten tijdstraf het veld moest verlaten. Een rode kaart was hier zeker op zijn plaats geweest.

Welp van de week Perry van Rijn had genoten van alles op en om het veld. Zondag 6 februari moet Heren 1 om 13.30 uur aan de bak tegen Savosa in Barendrecht.

Heren A

De herenjunioren speelden zondag 30 januari een uitstekende thuiswedstrijd tegen EHC. Voor het eerst dit sezoen lukte het het team van coach Frank Rotscheid dat in de eerste klasse speelt om op EHC een overwinning te halen. Het werd 39-27. Silco Binkhorst was met twaalf doelpunten topscorer en de jarige Mike van Bemmelen volgde met acht treffers.