Christian Haket aan zet

Handbalheren wacht beslissingswedstrijd

Sport 101 keer gelezen

Ridderkerk - Zoals verwacht wonnen de heren van Oliveo Handbal zondag 5 juni van de Saturnus/ Atomium-combinatie. In Ridderkerk was geen sprake van een echte wedstrijd, daarvoor was Oliveo simpelweg te sterk. Via 8-16 bij rust stapte de ploeg van coach André de Waal met een overwinning van 20-35 van het veld.

Op basis van doelsaldo en onderling resultaat is Oliveo in de tweede klasse A boven naaste concurrent Hercules geëindigd. Er is echter nog geen reden om een feestje te vieren. Het Haagse Hercules heeft net als Oliveo achttien punten behaald, waardoor een beslissingswedstrijd noodzakelijk is om uit te maken wie mag promoveren naar de eerste klasse. Een datum voor de derby is nog niet vast gesteld.

Oliveo zet HARO onder druk

Rotterdam - Heren A1 speelde zondag een topwedstrijd tegen Snelwiek/HARO in de halve bekerfinale. Het hield lang het paradepaard van Rotterdam onder druk. Binnen vijf minuten stond het team van scheidend coach Frank Rotscheid vier punten voor op de Rotterdamse tegenstander die heel veel enthousiast publiek op de been had gebracht. HA1 liet zich hier echter niet door afschrikken en hield de rust in de ploeg. Het was 7-9 bij rust in het voordeel van Oliveo.

De tweede helft hield Oliveo HARO nog heel lang in bedwang met fantastisch handbal waarop geen ander antwoord kwam dan zes man aan de cirkel in de verdediging en door de Pijnackerse verdediging heenlopen in de aanval. Keeper Koen Franke die officieel B-keeper is, hield zijn doel bijzonder goed schoon in de hitte van de strijd.

Het laatste kwartier kreeg Oliveo teveel tijdstraffen en Mike van Bemmelen raakte geblesseerd na een zet in zijn rug. De jonge scheidsrechters - die prima floten - overzagen in de hectische slotfase het spel niet meer helemaal. HARO zag zijn kans en denderde na 11-12 en via 20-18 over het gehavende Oliveo heen met 27-20. Hiermee ligt HA1 uit de bekercompetitie. Coach Frank complimenteerde de jonge ploeg echter met het getoonde dorpsspel op stadsniveau. Voor Sven de Kroon had Frank een nieuwe handbal vanwege zijn hoogste trainingsopkomst.

Jubileum

Intussen is het team Recreanten druk bezig met de voorbereidingen voor het jubileumfeest dat eind juni plaatsvindt. Er zijn diverse activiteiten. Oud-Oliveo-spelers die op topniveau handballen, verzorgen voor jeugdleden een clinic. Het G-team heeft de Recreanten uitgedaagd voor een Sterrenwedstrijd, er is een Beachparty voor de jeugd, een beachmixtoernooi, een receptie en een jubileumfeest. Het nieuwe tenue en het nieuwe magazine worden gepresenteerd. Degenen die zich willen aanmelden voor de reünie op 2 juli kunnen dit doen via reunie@oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.