Afbeelding

Bijeenkomst over mogelijke kinderlokkers

Actueel 80 keer gelezen

Pijnacker - Ongeveer 25 verontruste buurtbewoners rondom de Troelstralaan in Pijnacker-Noord zijn donderdagavond 4 november bijeen geweest in dienstencentrum De Schakelaar.

De gemeente en de politie hadden een bijeenkomst georganiseerd in verband met ontstane onrust over mogelijke kinderlokkers. Het zou gaan om een kinderloos echtpaar dat in de flat aan de Troelstralaan woont.

Burgemeester Rik Buddenberg was bij de bijeenkomst aanwezig en vertelde dat het onderzoek nog in volle gang is. Volgens het AD van vanmorgen kon de burgemeester nog weinig informatie geven in verband met de privacy van de betrokkenen en omdat het onderzoek nog in volle gang is. Er zijn nog geen aangiften gedaan.

Al eerder was onrust ontstaan in de omgeving en dat had al geleid tot het ophangen van een pamflet met tekst en uitleg in de flat. Volgens de verhalen van buurtbewoners zou de man met hulp van zijn echtgenote jonge meisjes naar binnen hebben gelokt, onder meer bij de naburige Willem Alexanderschool. Ze zouden zich daarbij richten op meisjes die alleen naar school komen en nadien weer naar huis gaan.

Door de commotie en de boosheid in de flat en de omgeving is het echtpaar intussen ondergedoken. Dat wil zeggen: elders bij familie ingetrokken. Politie en gemeente zullen zo snel mogelijk naar buiten komen met meer informatie. Informatieverstrekking en emoties verwerken was ook het hoofddoel van de bijeenkomst van gisteravond in De Schakelaar.

Enkele maanden geleden was er ook in Delfgauw enige tijd onrust over een mogelijke kinderlokker. De politie en de gemeente kunnen nog niet zeggen of er een verband is met de situatie aan de Troelstralaan. (SO)

Kinderlokker actief in Emerald Delfgauw

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant