Bewoners meten snelheid

Gemeente 89 keer gelezen

Bewoners van Delfgauw die vinden dat er in hun straat of omgeving te hard wordt gereden, kunnen de politie vragen om samen de snelheid te meten. De snelheidsmetingen worden met een laserpistool uitgevoerd.

Bewoners klagen regelmatig bij de gemeente en de politie dat er in hun straat of woonomgeving te hard wordt gereden. Dat is ook wel eens het geval, maar het komt ook regelmatig voor dat er niet te hard wordt gereden maar dat bewoners wel die beleving hebben. Het verkeer, en vooral het te hard rijden, is ??n van de prioriteiten in het Leefbaarheidsplan Delfgauw 2010-2013. Daarom is het project ?Snelheidsmetingen met bewoners? van start gegaan.

Zelf laserpistool ter hard nemen

Met behulp van een laserpistool kan de politie heel goed inzichtelijk maken of er te hard gereden wordt. De politie vraagt bewoners van Delfgauw om het laserpistool zelf ter hand te nemen. Samen met de bewoners gaat de politie op de aangegeven locatie meten. Op dat moment worden geen bekeuringen aan de snelheidsovertreders uitgeschreven, maar als blijkt dat er veel te hard gereden wordt, gaat de politie op de betreffende locaties wel handhaven.

Aanmelden

Woont u in Delfgauw, wordt er in uw straat te hard gereden en wilt u dit samen met de politie meten? Neemt u dan contact op met wijkagent John Spaapen via 0900-8844 of pijnacker-nootdorp.wijkagenten@haaglanden.politie.nl. Dan zal hij een afspraak met u maken om de snelheidsmeting uit te voeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant