Voetbaloverzicht

Sport 32 keer gelezen

Pijnacker - DSVP kwam tegen het onderaanstaande Kagia halverwege de eerste helft op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van José Brugman werkte Rob Meijer de bal tegen de touwen. DSVP verzuimde vervolgens om verder afstand te nemen.

Vooral in de tweede helft had het daar enkele prima mogelijkheden voor. In de slotfase glipte de overwinning vervolgens uit handen. Na een van richting veranderd afstandsschot verdween de bal achter keeper Björn Bènard (1-1).

In de thuiswedstrijd tegen koploper DUNO keek SV Nootdorp bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. De eerste treffer van de Hagenaars ontstond na een fout van keeper Maikel van der Kooij, terwijl het tweede DUNO-doelpunt in de blessuretijd genoteerd werd.

In tegenstelling tot de eerste helft domineerde Nootdorp in het tweede deel nadrukkelijk. Het overwicht leverde echter geen treffers op, het bleef dus bij 0-2.

RKDEO verraste zondag vriend en vijand met een nuttige 1-3 overwinning bij VELO. Weliswaar kwam DEO eerst nog op achterstand, maar de mannen van trainer Corné van Doorn wensten niet te capituleren. De mouwen werden opgestroopt wat, door doelpunten van Rick de Bruijn en Michel Rolvink, bij rust een 1-2 voorsprong opleverde. In de tweede helft werd het via Jasper Schilperoort zelfs nog 1-3, een puike prestatie van de roodbroeken, die hier zéker inspiratie uit zullen putten.

Oliveo kwam bij koploper SVV/SMC tot een 2-2 gelijkspel. Dat was geen slechte prestatie, maar betekende wel dat de aanval op de koppositie niet geheel geslaagd is. Dooreen foutje van de Oliveo-sluitpost kwam SVV/SMC op voorsprong, maar Paul Janssen bracht de stand weer op gelijke hoogte. Oliveo kwam zelfs op een 1-2 voorsprong nadat Tim van Rheenen een strafschop (handsbal) had benut. Het werd echter geen Pijnackerse zege omdat de Schiedammers wisten te profiteren van een misverstand in de Oliveo defensie: 2-2 dus.