Handbalheren geklopt

Sport 30 keer gelezen

Leidschendam - Het debuut op het hoogste veldniveau van de gepromoveerde heren van handbalvereniging Oliveo is niet geworden waar het team op gehoopt had. Zondag 13 september werd het door EHC in Leidschendam op alle fronten de les gelezen. Oliveo had geen schijn van kans te winnen van dit sterke en geroutineerde team.

De eerste twee grote kansen waren voor de ploeg van Andr? de Waal, maar deze werden niet verzilverd. Hierna denderde EHC over Oliveo heen, zodat het in no time 6-0 stond. Oliveo kon het tempo van de tegenstander, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht niet volgen, maar maakte daarnaast de fout door de aanval teveel door het midden te laten lopen.

Pas na een kwartier kreeg Oliveo in de gaten dat het meer over de flanken moest aanvallen, waarna het bij een stand van 11-2 een beetje mee kon met EHC. De linkshandige debutant Mike van Bemmelen die nog in de B-categorie speelt, maakte zich op de rechterhoek zeer verdienstelijk. Illusies hoefde men zich echter niet te maken; bij rust was de stand 20-8.

In de tweede helft balde Oliveo dapper door. Maar na het cre?ren van mooie doelkansen stond daar altijd nog de keeper van EHC die steeds goed bij de bal zat.

Ondanks verlies was het voor Oliveo een leerzame wedstrijd tegen een sportieve tegenstander. Het publiek genoot van een goed gefloten, snel duel.

Zondag 20 september speelt Heren 1 in de veldcompetitie om 13.15 uur thuis tegen Ventura uit Schiedam. Ter voorbereiding op het zaalseizoen staan er nog enkele oefenwedstrijden in de planning. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl