Van de Gevel en Suijker geen vriendjes

Actueel 54 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp – Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief, een tweekoppige afsplitsing van de PvdA, heeft het weer eens aan de stok gehad met wethouder Leo Suijker. Deze PvdA wethouder heeft onder andere jeugd & Jongeren in zijn portefeuille.

Tijdens de raadsvergadering van 19 februari vloog Van de Gevel in de gordijnen over het feit dat de gemeente zich voor een totaal bedrag van 34.000 euro heeft aangesloten bij een bestaande website voor jongeren. Volgens Van de Gevel zouden er goedkopere alternatieven voorhanden zijn. Al eerder hebben Van de Gevel en de wethouder woorden gehad over het jeudgdbeleid in Pijnacker-Nootdorp. Het zijn blijkbaar geen vriendjes van elkaar.

Van de Gevel had op 30 januari schriftelijke vragen over de gang van zaken rond de website aan de wethouder gesteld. Die zijn ook schriftelijk (“te laat” vindt van de Gevel) door de wethouder beantwoord. Hij gaf daarin ondermeer aan dat de structurele kosten volgend jaar aanzienlijk lager zijn en uitkomen op ongeveer 7500 euro. Vervolgens geeft hij een aantal voordelen aan van de website Jongin-Pijnacker-Nootdorp van en voor jongeren.

Van de Gevel is het niet eens met de uitleg en hield de wethouder vorige week donderdag voor dat een dergelijke site niet meer dan 300 euro per jaar hoeft te kosten. Zij wilde ook weten voor hoelang het contract is afgesloten. “Alleen voor 2009” was het antwoord van de zichtbaar geïrriteerde wethouder.

Van Haagen (VVD) ergerde zich aan de houding van de wethouder (“verbaal en non verbaal”) en wilde dat hij wat uitvoeriger op de suggesties en opmerkingen van zijn opponente in zou gaan. Daar voelde Suijker niets voor. “Ik ben schriftelijk uitvoerig op de vragen van mevrouw Van de Gevel ingegaan. Die antwoorden heeft ze dus al.” Van Haagen nam vervolgens genoegen met de uitleg van de wethouder.

Gemeente trekt 34.000 euro uit voor site

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant