De winnares vol passie aan het werk.
De winnares vol passie aan het werk.

Standwerkersconcours een mooie happening

Actueel 75 keer gelezen

Pijnacker - Ondanks de concurrentie van de wielerronde was het zaterdag gezellig druk op het Raadhuisplein. Daar deden elf standwerkers hun best om, met mooie verkooppraatjes, hun waren aan de man/vrouw te brengen.

Vaak lukte dit en gingen de toehoorders over tot aankoop van het een of ander. Uiteraard ontbrak ook de vrolijke noot niet bij de verkooppraatjes. Zo had de portemonneeverkoper voor de mannen een damesportemonnee met een groot slot in de aanbieding.

De kaartenmaker, op de hoek bij Bruna, trok veel belangstellig. Ook bij de pannenman en de portemonnee verkoper stonden de mensen soms rijen dik. De man van de pannen, de welbespraakte De Graaf uit Nieuwegein, bakte zelfs wat eitjes in zijn pannen.

De meeste belangstelling ging echter uit naar Lydia van der Ruit uit Capelle aan de IJssel. Met veel passie en goed van de tongriem gesneden verkocht zij heel wat stukjes van haar “wonderzeep”.

De uitslag werd bepaald door vier leden van een vakjury en door het publiek dat ook mee mocht stemmen. Winnares werd dus Lydia van der Ruit met haar “Sundepil” wonderzeepjes. Kaartenmaker De Graaf werd tweede en de pannenman behaalde nét iets meer punten dan portemonneeman Steene en de man-vrouw van de kruidensnijder.

Na afloop kregen de winnaars, uit handen van Marion Drop van het promotieteam een prachtige bloemenhulde. Op 27 september wordt in Naaldwijk het NK voor standwerkers gehouden.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant