ADO Den Haag clinic bij sv Wippolder

Sport 30 keer gelezen

Delfgauw - Drie topspelers van ADO Den Haag hebben afgelopen woensdag bij sv Wippolder op sportpark “de Pauwmolen” een clinic gegeven. De training stond onder leiding van de spelers Aleksandar Rankovic, Virgilio Teixeira en Hursut Meric en diverse medewerkers van ADO Den Haag.

Onder leiding van ADO Kids medewerker Dennis van der Steen kwamen de spelers Rankovic, Teixeira en Meric een voetbalmiddag verzorgen voor bijna negentig spelertjes uit de F-jeugd van sv Wippolder. “De kinderen hebben enorm uitgekeken naar deze dag”, zegt Wil de Visser, hoofdtrainster van de F en D. “Op deze dag leren ze vooral partijvormen, automatische technieken en het goed omgaan met de bal, oftewel het balgevoel”. Wil is al vijf jaar actief bij de club en heeft een enorme groei gezien. “Een groot gedeelte van de voetballers komt uit Delfgauw, dat is ook niet zo gek, want we liggen in de achtertuin van de wijk Emerald.”

Clinic

Normaal wordt een clinic van ADO Den Haag georganiseerd voor de F, E en D puppillen. Maar omdat de jeugdafdeling van Wippolder zo groot is, kon er maar één groepering meedoen aan deze clinic. In negen onderdelen kregen de kinderen verschillende vormen van voetbal aangereikt. De teams met de hoogste score konden in een onderling duel strijden om de eerste plaats. Alle spelertjes kregen na afloop een mooi ADO Den Haag certificaat mee naar huis. Ook Wil de Visser (hoofdtrainster F-pupillen) en haar assistent trainers waren erg

tevreden over de opzet van de ADO Den Haag clinic. “De kinderen hebben een onvergetelijke voetbalmiddag gekregen. Deze vorm van trainen is een goede motivatie die we goed kunnen gebruiken in de training en de wedstrijd.”

De jeugd van sv Wippolder heeft de afgelopen jaren een enorme groei meegemaakt. Op dit moment heeft Wippolder één van de grootste jeugdafdelingen van Delft met bijna 400 jeugdleden. Bij sv Wippolder zijn er drie MF teams, tien F teams, tien E teams, vier D teams, drie C teams, twee B teams en één A team.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant