Gedreven Avanti behaalt monsterzege

Sport 117 keer gelezen

Pijnacker - Een zeer gedreven en gemotiveerd spelend Avanti had geen enkel probleem met De Vinken. Na een 10-3 voorsprong bij rust, denderde de ploeg van Steven Mijnsbergen met 18-4 over de ploeg uit Vinkenveen heen. Alle spelers en speelsters kwamen deze wedstrijd tot scoren.

Avanti speelde tegen De Vinken uit Vinkeveen dat nog volop in degradatiestrijd is verwikkeld. In de zaal is De Vinken uit de eerste klasse gedegradeerd en de laatste winstpartij van hen dateert van 6 oktober 2007. Zeven maanden zonder overwinning doet geen goed aan het zelfvertrouwen. Bij het inschieten voor de wedstrijd was De Vinken zeer zuiver, schot na schot ging door het mandje. Maar eenmaal in de wedstrijd was er niets meer van deze scherpte terug te vinden. Avanti echter had het vizier wel op scherp en het was invaller Colin van der Zanden die met twee schoten van afstand de stand op 2-0 bracht. Colin van der Zanden speelde op de plaats van Mathijs Kranenburg. De schutter van Avanti heeft op de training met 85% zekerheid zijn kruisbanden (af)gescheurd en zal vele maanden uit de roulatie zijn. Een MRI-scan zal definitief uitsluitsel moeten geven. Nadat Mathijs Kranenburg enkele jaren geleden de kruisbanden van zijn linkerknie had gescheurd, zijn het ditmaal de kruisbanden van de rechterknie. Veel pech voor vaste waarde Kranenburg en Avanti.

De tweede aanval pakte ook meteen door en via Ronald Struijk en Laura van Leersum werd het 4-0. Avanti breidde de voorsprong gedurende de eerste helft verder uit en de ploegen gingen met een 10-3 stand in het voordeel van Avanti rusten. In de tweede helft, waarin de regen met bakken uit de hemel kwam, speelde Avanti met een enorme gedrevenheid en een hoop plezier. Er waren deze middag prachtige combinaties en doelpunten te zien. De Vinken kwam er niet aan te pas en wist pas in de allerlaatste minuut van de tweede helft nog te scoren. Daarvoor had het publiek beauty’s van Avanti-doelpunten gezien, waarbij de doorloop op 14-3 van Dé Post er ééntje was om in te lijsten. Op aangeven van Colin van der Zanden scoorde Dé een achterwaartse doorloop. Verder waren er ook geweldige combinaties tussen David Post en Ronald Struijk te bewonderen. Eindstand 18-4. Door deze overwinning kan Avanti ook theoretisch niet meer degraderen. Een kampioenschap zit er ook niet in, zodat de competitie onbezorgd uitgespeeld kan worden.

Doelpunten: Dé Post (4), Ronald Struijk (4), Laura van Leersum (2), David Post (2), Fenna Teunissen (2), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende en Kirsten Post.