‘Ruimte-voor-ruimte’ Lint Oude Leede

Gemeente 13 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen maanden heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp hard gewerkt aan de definitieve uitvoering van de ‘ruimte-voor-ruimte regeling’ in het lint Oude Leede.

Een regeling waarbij kassen worden gesloopt in ruil voor compensatiewoningen. De overeenkomsten zijn nu definitief getekend en het resultaat is bekend: meer dan de helft van het glas in Oude Leede verdwijnt de komende jaren uit het gebied.

In totaal wordt er bijna 17,5 ha glas gesaneerd en 6.000 m² gebouw gesloopt. Verspreid over 21 percelen. 14 inwoners hebben een ruimte-voor-ruimte overeenkomst getekend, de gemeente doet met 5 percelen mee en de provincie brengt 2 percelen in. Al met al een mooi resultaat. Sommigen zijn direct na het ondertekenen van de overeenkomst al aan de slag gegaan met het afbreken van de kas. Anderen wachten totdat zij compensatiewoningen kunnen bouwen. In totaal zijn dit er 41. Dit kan pas nadat het bestemmingsplan lint Oude Leede onherroepelijk is, waarschijnlijk in 2009.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Voor het bestemmingsplan Lint Oude Leede start nu de tweede fase, waarbij de gemeente het ontwerpbestemmingsplan ter inzage legt. Vanaf 6 december ligt het plan voor een ieder gedurende zes weken ter inzage op het gemeentekantoor in Pijnacker. De formele juridische publicatie vindt u in het informatieve deel in de gemeenteberichten in Telstar van aanstaande woensdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant