Sunrise Pepper is Greenery Teler 2008

Regio 64 keer gelezen

Barendrecht - Gisteren, 6 maart, hield The Greenery haar jaarlijkse evenement The Greenery Dag, een feestelijke happening voor alle aangesloten telers. De dag stond dit jaar in het teken van het winkelschap. Ook werd, zoals ieder jaar, The Greenery Teler van het Jaar bekendgemaakt.

Het thema van deze feestelijke bijeenkomst was het winkelschap waarbij de aanwezigen een dag van de versspecialist beleefden. Tijdens een afwisselend programma boordevol informatie, humor en gezelligheid werden een aantal onderwerpen aangekaart die voor de agf-afdeling in de supermarkt van belang zijn: schappresentatie, kwaliteit en milieu en de adviserende rol van The Greenery als versleverancier.

Teler van het Jaar

Traditiegetrouw werd ook dit jaar The Greenery Teler van het jaar uitgeroepen. De drie genomineerden; telersvereniging Prominent uit het Westland, Stan Hage uit Steenbergen en Sunrise Pepper Growers uit Bleiswijk werden door de jury beoordeeld op de criteria marktgerichtheid, financieel gezond en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sunrise Pepper Growers scoort op deze punten het hoogst en mag zichzelf daarom dit jaar Teler van het Jaar noemen. Zij nemen het stokje over van Purple Pride, de telersvereniging die zich in 2007 Teler van het Jaar mocht noemen.

Sunrise Pepper Growers is sterk in speciale paprikasoorten; het assortiment telt maar liefst 32 verschillende soorten variërend van mini-punt, mini-blok, midi-blok en midi-punt en variërend in kleur. Deze club innovatieve telers bestaat uit de leden: Rene van der Lee, Cor en Joke Boeters, Bob en Han van Reeuwijk, Jan en Ies Bos en Arjen Kornneef. De jury concludeerde dat Sunrise Pepper Growers vraaggestuurd en volgens een heldere marktvisie teelt en hiermee de paprikateelt in z’n geheel op een hoger plan brengt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant