Even buurten bij André van Leeuwen

Actueel 111 keer gelezen

Pijnacker – Begin december bezocht de redactie André van Leeuwen uit Pijnacker. André vroeg aandacht voor de stichting Khana Luka Krestu. Deze stichting zet zich in voor weeskinderen in Zuid-Afrika.

Van Leeuwen bouwt elk jaar door middel van kerstversiering een enorm lichtspektakel in zijn voortuin aan de Weigelialaan. Dit jaar stond er aan het begin van zijn kersttuin een melkbus, voorzien van een donatiegleuf. “Genieten van de lichtjes is toegestaan, maar een kleine bijdrage voor Afrika hoort er dit jaar ook bij”, zei André in december 2007. Nu ruim drie maanden later willen we toch ook graag even weten hoe succesvol deze actie is geweest. Tot zijn grote verbazing zat de melkbus helemaal vol met geld. Dik driehonderd euro werd er door André en zijn vrouw Sjaan geteld. “Het geld staat nu op de rekening van de stichting, daar mogen we trots op zijn!” zegt van Leeuwen.

Jan Janssen

André zet zich niet alleen in voor kinderen in Afrika, maar geniet ook grote bekendheid als voorzitter van het Veldritcomité. Terwijl hij aan de eettafel aanschuift en de weekendeditie van de Telstar ter hand neemt, valt zijn oog op een artikel over Jan Janssen. “Fantastische vent, die Jan”, zegt hij. “Is dat alweer veertig jaar geleden dat hij de tour won? Wat gaat de tijd toch snel! Ik weet nog goed dat ik vijftig jaar geleden, tijdens de allereerste ronde van Nootdorp, van Jan Janssen won, echt waar! Die morgen hadden we eerst een criterium in Alblasserdam gereden, daar won Jan. In de avonduren reden we naar Nootdorp en daar sprong ik met Jan op de fiets tijdens de ronde van Nootdorp. Ik reed hem op de oude paardenbaan eruit.” André heeft nog steeds contact met Jan en zijn tweelingbroer Aad. “Zijn broer Aad is sinds kort accordeonist bij het shantykoor waar ik in zing.”

Videobeelden december

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant