Mogelijke herdruk boek Oude Leede

Actueel 291 keer gelezen

Oude Leede - De 1.500 exemplaren van de eerste druk van het boek “Oude Leede, herinneringen aan een buurtschap”, waren in no time uitverkocht. In veertien dagen tijd was eind vorig jaar de hele voorraad weg. De makers overwegen nu een tweede druk maar willen eerst wat meer duidelijkheid over de vraag die er nog leeft.

Het is een boek van 364 bladzijden met de volledige geschiedenis van Oude Leede, haar bewoners en haar woningen. Het boek staat vol met prachtige foto’s en mooie verhalen. Iedereen die ook maar een beetje ‘link’ had of heeft met Oude Leede, wilde cq wil het boek hebben en houden.

Nel Fransoo en haar collega’s Ton Kerklaan en Wybe Brouwer zijn heel blij met het succes van het Oude Leede-boek. Nooit hadden ze durven dromen dat er zo’n vraag zou zijn. In eerste instantie dachten ze aan hooguit 500 of 600 boeken, maar een eerste inschrijving wees uit dat de vraag groot was en toen zijn ze overgeschakeld naar een oplage van 1000 en later zelfs naar 1500. Achteraf hadden ze er best nog wat meer kunnen laten drukken, maar als je achteraf gaat kijken, komt zeker in Oude Leede het achterend van de spreekwoordelijke koe om de hoek kijken. Bovendien nemen gedane zaken geen keer.

De vraag die nu om een antwoord vraagt is: hoe veel belangstelling zou er nog zijn en hoe veel zullen we er nog laten drukken. 250 exemplaren is ook vanuit efficiencyoogpunt het minimum, maar misschien moeten er nog wel meer worden. “We weten dat er best wat mensen zijn die te laat waren en toch heel graag een boek willen hebben”, zegt Nel Fransoo die eerder ook betrokken was bij het Delfgauw-boek waarvan overigens nog wel exemplaren voorhanden zijn. Binnenkort wordt de laatste woning van Emerald opgeleverd en dan zal ook de laatste betrekker van een nieuwe woning het Delfgauw-boek overhandigd krijgen, zoals alle bewoners van Nieuw Delfgauw een boek hebben gekregen over Oud Delfgauw.

Terug naar Oude Leede en het Oude Leede-boek. Via een invulstrook in de Telstar Weekend kunnen belangstellenden van hun interesse blijk geven, zodat Nel, Ton en Wybe een indruk krijgen van de te kiezen oplage. De prijs van het boek zal hetzelfde zijn als bij de eerste druk: 40 euro per exemplaar. Dat is best een flink bedrag maar je hebt er een geweldig boek voor. “We hebben helemaal niemand over de prijs gehoord. Iedereen begrijpt dat aan een full colour boek van 364 pagina’s in een mooie uitgave een prijskaartje hangt”, aldus de makers.

Het invulstrookje treft u in de Weekend Telstar van vrijdag 29 februari 2008 op pagina 19!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant