Thema-avond over fibromyalgie

Algemeen 30 keer gelezen

Regio - De reumapatiëntenvereniging, ook actief in Westland en Midden-Delfland, organiseert op donderdag 1 november aanstaande een thema-avond over fybromyalgie. Medewerking aan deze avond wordt verleend door Dr. Ronday, reumatoloog in het Haga Ziekenhuis. Hij zal worden vergezeld door een reumaconsulente. Deze avond vindt plaats in Huize Monica, Arubastraat 2 in Delft en duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. De avond is rookvrij en de toegang is gratis.

Uitleg en vragen stellen

Voor de pauze verzorgt Dr. Ronday een uitgebreide Powerpoint-presentatie. Na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen. En dat zullen er ongetwijfeld veel zijn, omdat fibromyalgie zich toch een beetje in het schemergebied van de reumatologie bevindt.

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Het is een aandoening die zich uit in de weke delen van het.Voor deze pijn is geen duidelijke oorzaak en er is ook geen sprake van beschadigingen of vergroeiingen. Mogelijk speelt het regelmechanisme in de hersenen daarbij een rol, maar echt betrouwbare onderzoeksgegevens ontbreken nog. Wel is gebleken dat er soms bij mensen met fibromyalgie veranderingen zijn in de wisselwerking tussen de hersenen en hormonale klieren. Waardoor deze veranderingen ontstaan en hoe ze te beïnvloeden zijn en of ze een gevolg of een oorzaak zijn van de aandoening is nog niet bekend. Dat maakt fibromyalgie tot een moeilijk te doorgronden ziekte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant