Tweede boek van Erik Bevaart

do 10 mei 2007, 15:24 Algemeen

Pijnacker - Op 11 mei komt het tweede boek uit van Pijnackernaar Erik Bevaart met de toepasselijke titel 'Muziekliefhebber'. Dit nieuwe boekje bevat 25 korte verhalen van verschillende auteurs en is bestemd voor ware pop- en jazzliefhebbers en in het bijzonder voor enthousiaste concertbezoekers! Alle 20 foto’s zijn afkomstig van de gerenommeerde fotograaf Paul Bergen.

Bij het voorleggen van de vraag 'wat is het meest memorabele concert dat je hebt bijgewoond?' wordt in dit boek gezocht naar zeer uiteenlopende antwoorden. Iedere regelmatige concertbezoeker kan wel een specifieke herinnering opnoemen.

Maar wanneer is een concert memorabel? Wanneer is het zo indrukwekkend dat je over 25 jaar nog weet wat er gebeurde? Wanneer is zo'n muziekevenement onuitwisbaar in je geheugen? Waarom praat je vele jaren na dato nog over dat éne concert?

De verhalen hebben betrekking op o.a. Holland Pop Festival (1970), Hyde Park (1969), Herdenkingsconcert Herman Brood (2001), de voetballende Robbie Williams op Parkpop (1998) en David Crosby in Zoetermeer (2001).

Uniek zijn de verslagen van ‘vergeten’ concerten, zoals de ruziezoekende bassist Jaco Pastorius tijdens een niet zo succesvol optreden in Rotterdam.

Tot de ooggetuigen in dit boek behoren o.a. de Belgische radiomaker Arnold Rypens, Oor-redacteur Hans van den Heuvel, Cuby-drummer Hans Waterman (ook bekend van zijn humoristische boek ‘Drumsolo, 35 jaar te laat naar bed’) en voormalig zanger van The Shavers: Johannes de Boom.

Deze 25 korte muziekverhalen zijn veelal informatief, soms hilarisch, maar soms ook ontroerend.

ISBN/EAN: 978-90-808628-2-1

Consumentenprijs: € 9,95

Website: www.50jaarpophistorie.nl

Uit de krant