Toveren met muziek

Algemeen 47 keer gelezen

Pijnacker - Op zaterdag 21 april was het zover: de leerlingen van Wergelmir Basismuziekonderwijs konden zich opmaken voor het jaarlijkse concert. Naast de cursussen Kleutermuziek en Toveren met muziek, die bedoeld zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen kinderen met een verstandelijke handicap terecht bij de cursus Anders Toveren met muziek. Kinderen van al deze cursussen namen deel aan het concert.

Om 15.00 u. zat de zaal in het Stanislascollege aan de Meidoornlaan vol met ouders, opa’s, oma’s en anderen, die graag de prestaties van de kinderen wilden komen bewonderen.

Het programma begon met een indrukwekkend lied, gezongen door Fabian Straver en Joke Maas van Wergelmir, opgedragen aan Fabian’s moeder Wilma, die in januari dit jaar is overleden. Fabian kreeg een applaus dat zonder twijfel te horen was in de hemel.

Hierna werd een aantal vrolijke liedjes gezongen en gespeeld. Het eerste deel van het concert werd afgesloten met een heuse heksendans op muziek van “The witches of Eastwick” van John Williams.

Het huzarenstukje van het concert kwam na de pauze, toen het vrolijke verhaal ”De Feestbeesten” werd opgevoerd. Het verhaal is door Joke Maas geschreven op de muziek van de componisten Camille Saint Saëns en Ole Olsen. Het verhaal De Feestbeesten, dat werd verteld door Rob de Vries, ging over de koninklijke leeuw Willem die een feest gaf. De kakelende kippen met hun trotse haan Ruud, de lieve schildpadden, de stoere olifant, de elegante zwaan Zoë en zelfs de enorme draak waren van de partij. De kinderen leefden zich helemaal in hun rol in, waarbij ze werden ondersteund door mezzosopraan Aletta Wubben die de dierenliederen zong en natuurlijk door het orkest, bestaande uit leerlingen en een aantal volwassen muzikanten. Het puntje op de i kwam van de ouders, opa’s, oma’s en andere aanwezigen die door Joke Maas een spoedcursus zingen kregen en zo hun bijdrage konden leveren aan het Feestbeestenlied dat in canon met de kinderen werd gezongen.

Na dit spetterende optreden volgde de jaarlijkse pluimuitreiking. De pluim ging naar de oma van Fabian Straver, die zich enorm heeft ingezet om haar kleinzoon te ondersteunen bij het zingen en muziek maken. Het concert werd afgesloten met het slotlied “De tijd is om”.

De kinderen en alle andere aanwezigen hebben genoten van deze geweldige middag. Joke Maas is er met dit concert wederom in geslaagd om haar enthousiasme op haar leerlingen over te brengen en hen te laten toveren met muziek!

Uit de krant