Foto: Morris Drone (c)
Foto: Morris Drone (c)
BREKEND NIEUWS

Sociaal Cultureel Centrum op oude Rabobanklocatie

Actueel 4.124 keer gelezen

Pijnacker - Het college van burgemeester en wethouders wil het beoogd Sociaal Cultureel Centrum ontwikkelen op de voormalige Rabobanklocatie in het centrum van Pijnacker. Eind deze maand beslist de gemeenteraad over de locatie.

Eerder zijn de locaties Buurt & Zo aan de Julianalaan en het Oranjepark naast het gemeentehuis in de Emmastraat onderzocht. Dat leidde eerder tot een voorstel. Echter, de gemeenteraad vroeg het college nogmaals de mogelijkheden van een locatie dichterbij het centrum te onderzoeken. Dit onderzoek is afgerond. 

De gemeente heeft de voormalige Rabobanklocatie aan het Raadhuisplein aangekocht. Burgemeester Ravestein is blij met de uiteindelijke uitkomst van de zoektocht naar een geschikte locatie. Ze ziet alleen maar voordelen. “Deze locatie versterkt het winkelcentrum van Pijnacker en heeft goede parkeermogelijkheden”, zegt ze. “Het voldoet helemaal aan onze eisen. Het huidige pand wordt afgebroken en een architectenbureau zal een nieuw gebouw ontwerpen. Er moet onder meer ruimte zijn voor een theaterzaal met tweehonderd stoelen, repetitiezalen voor dans- en muzieklessen en de bibliotheek.” Ook organisaties zoals het jongerenwerk en SWOP kunnen gebruik gaan maken van het pand. 

Geen woontoren
Daarmee is het oude plan met woningen en commerciële ruimten op deze locatie van de baan. Het Sociaal Cultureel Centrum moet eind 2023 klaar zijn. “Ik hoop in ieder geval een uitnodiging te krijgen”, grapt burgemeester Ravestein, doelend op haar afscheid als burgemeester begin volgend jaar.

Foto boven artikel mag niet zonder toestemming worden gebruikt of overgenomen. (c)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant