Het team van Intertoys en Boekhandel Van Atten is niet bij de pakken neer gaan zitten.
Het team van Intertoys en Boekhandel Van Atten is niet bij de pakken neer gaan zitten.

Ondernemers online door tijdens nieuwe lockdown

Actueel 1.633 keer gelezen

Pijnacker - Wederom zijn er vergaande maatregelen getroffen om het coronavirus in te dammen. Sinds de persconferentie van minister-president Mark Rutte maandagavond 14 december zijn de lokale winkelcentra zo goed als op slot. Ook sportscholen worden weer getroffen. 

Sjors van der Quast van sportcentrum de Viergang blijft ondanks alles toch positief: “Het is niet anders. We zijn meteen gestart met uitleen van sportattributen en we gaan weer online lessen geven”, vertelt hij. Ook op het televisiekanaal van SKP worden binnenkort weer lessen gegeven. In tegenstelling tot veel ondernemers, vindt Sjors de overheidssteun heel goed geregeld. “Kijk, het haalt het niet bij je normale omzet, maar wij zijn er heel erg blij mee.” Tot slot laat hij weten dat hij de inzet van het team enorm waardeert: “We pakken de periode tussen kerst en oud en nieuw ook echt even aan om tot rust te komen van een hectisch jaar.”

Webshops
Ondernemer Gerard Verhagen van de Mirror heeft zijn omzet nog redelijk kunnen redden met de verkoop van mondkapjes. “Maar die buffer wordt natuurlijk nu weer teniet gedaan. En vergis je niet in mijn collectie laarzen, het is nu echt laarzentijd... Ik kan ze straks alleen nog maar in de opruiming wegdoen. Gelukkig heb ik net op tijd geen kerstkaarten meer ingekocht, want ik zag de bui al hangen toen in Duitsland alles op slot ging.” Gerard gaat zich de komende tijd verdiepen in een webshop, vertelt hij: “Omdat ik het altijd druk heb, ben ik daar nooit zo mee bezig geweest, maar ik vermoed dat we dit soort dingen in de toekomst wel meer gaan krijgen. Ik ga dus kijken wat online de mogelijkheden zijn.”

Michiel van Atten moet ook de deuren van zijn kantoorboekhandel en speelgoedwinkel Intertoys sluiten. “Onze webshops intertoys.nl, vanattenkantoor.nl en vanattenboek.nl staan wel wagenwijd open hoor”, benadrukt hij. Ook deze ondernemer blijft positief, maar hij vindt het wel vervelend dat er veel onduidelijk is. Wat mag er nu precies wel en wat mag er nu niet, bijvoorbeeld als het gaat over het ophalen van pakketjes in de winkel. Onze redactie was vorige week nog even in de boekhandel bij Michiel om een foto te maken van zijn grote assortiment kerstkaarten. “Als mensen deze echt nog willen bestellen, dan kan dat ook hoor. Gewoon even een appje sturen!”

Telstar Online raadt iedereen aan om zoveel mogelijk online te kopen bij lokale ondernemers die momenteel gesloten zijn. Help onze middenstand zo de kerst- en feestdagen door! En laten we duimen dat we al deze ellende heel snel achter ons kunnen laten...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant