De gasten toonden zich erg verrast en dankbaar.
De gasten toonden zich erg verrast en dankbaar.

Vrijwilligers Zonnebloem op pad met tasjes

Actueel 663 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs kwamen de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Pijnacker in actie om hun gasten te verrassen. Met tasjes gevuld met lekkernijen en gezonde producten gingen ze op pad om in deze bizarre tijd de “doelgroep”, de mensen met een lichamelijke beperking, een hart onder de riem te steken. De gasten, die nu bijna helemaal de deur niet uitkomen, waren blij verrast. Dankbaar en zichtbaar geëmotioneerd namen ze het goed gevulde tasje in ontvangst. 

11 juni was de datum waarop de vrijwilligers samen een dagje uit zouden gaan om de onderlinge band te versterken. Maar dit jaar werd het een ander uitje: met zijn allen op pad gaan om de gasten te verrassen. De wereld staat op zijn kop, een tijd waarin we, meer dan ooit, met elkaar meeleven en elkaar tot steun te zijn. Nu even geen uitstapjes met onze gasten. De sociale contacten nu even niet in de vorm van het gebruikelijke huisbezoek maar via het regelmatig voeren van een telefoongesprek.

Om de harten te verwarmen werd de operatie “een goed gevuld tasje voor de gast” bedacht. Een groepje vrijwilligers had de handen vol aan het shoppen en het vullen van ruim 160 tasjes met onder meer koekjes, Belgische pralines, een pakje thee, een pak kaasbolletjes en een pot stoofperen. Onder het motto “veel handen maken licht werk” werden in korte tijd, aan de hand van een in elkaar gesleuteld verspreidingsschema, de tasjes bezorgd. De vrijwilligers die een “eigen” gast hebben, konden elkaar op deze manier weer even ontmoeten, uiteraard op gepaste afstand.

De Zonnebloem vrijwilligers ontvingen eveneens een gevuld tasje. In hun tasjes zat ook een setje flyers met het verzoek om dit te verspreiden in hun woonomgeving. In deze flyer wordt gevraagd om online Zonnebloemloten te kopen door naar de website zonnebloempijnacker.nl te gaan. Door op deze wijze een of meer loten te kopen, steunen de kopers de activiteiten van de plaatselijke afdeling. Dit jaar moet worden afgezien van het aanbieden van loten bij enkele supermarkten en van de huis-aan-huis verkoop. Uiteraard kunt u als lezer via genoemde website een of meer loten aanschaffen.

De gasten toonden zich erg verrast en dankbaar en lieten weten het initiatief hartverwarmend te vinden. Ondanks het houden van afstand in het “nieuwe normaal” wordt dan toch het gevoel gegeven van heel dichtbij te zijn.

Over de Zonnebloem
Er kan zoveel meer dan je denkt. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. En daar staan onze tienduizenden vrijwilligers ook voor. Onze donateurs maken het Zonnebloemwerk mogelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant