Afbeelding
Koop Lokaal

Pijnacker Centrum pakt uit met Vaderdagacties!

Algemeen 1.539 keer gelezen

Komende zondag is het weer Vaderdag. Ook in Pijnacker-Nootdorp wordt dit weer sprankelend en gezellig gevierd. Of je nu een nieuwbakken vader bent, allang opa of gewoon helemaal als pappa betrokken bent bij de opvoeding: het is hoe dan ook feest!

Misschien is het leuk om iets te vertellen over de oorsprong van Vaderdag. Veel inwoners van Pijnacker-Nootdorp weten namelijk wel dat de dag in het teken staat van ‘de man des huizes’’, maar wie heeft dit nu eigenlijk bedacht?

Vaderdag is in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd. Zij wilde haar vader eren, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij was weduwnaar geworden nadat zijn vrouw in het kraambed gestorven was bij de geboorte van hun zesde kind. Ze wilde de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder aandacht brengen. Anna Jarvis, die een jaar eerder Moederdag had gelanceerd, was hiervoor haar inspiratie.

Sindsdien wordt Vaderdag gevierd op de derde zondag van juni. Vader krijgt vaak ontbijt op bed van zijn kinderen. De (kleinste) kinderen maken op de crèche of school knutselwerkjes die ze dan afgeven aan papa. Verder krijgt hij op mannen gerichte cadeaus. Voorbeelden zijn overhemden, stropdassen, sokken, scheerapparaten en elektronica, maar het kan anno 2020 van alles zijn. 

Je kunt het zo gek, wild of bijzonder niet bedenken of je kunt het geven. Denk goed na wat pappa lekker vindt: een dagje wellness? Is hij misschien helemaal van het tuinieren? Is bier zijn grote favoriet? Vraag het stiekem eens na en kom shoppen in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Onze gemeente kent heel veel winkels waar je van alles kunt kopen. Want ook met Vaderdag geldt: wees loyaal en koop lokaal!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant