Linsey Lindeman (links) en enkele collega’s bij de nieuwe winkel in Nootdorp.
Linsey Lindeman (links) en enkele collega’s bij de nieuwe winkel in Nootdorp.

De Lelie vestigt zich in Nootdorp met chocola en ijs

Algemeen 7.094 keer gelezen

Chocolaterie & Gelaterie De Lelie. Dat is de officiële naam van de kwaliteitswinkel die volgend jaar 25 jaar gevestigd is in Delft. Aan de Voorstraat en aan de Gasthuislaan. Sinds vorige week, vrijdag 1 mei, is De Lelie ook te vinden in Nootdorp. Op de Markt, het plein tegenover winkelcentrum Parade. Daar vonden de eigenaren een mooi groot pand voor productie en verkoop.

De Markt cq het plein wordt steeds leuker. Een dansstudio, een massagesalon, een paar nieuwe restaurants en nu dus ook nog een topzaak op het gebied van chocola, bonbons en ijs. De fijnproevers hadden de winkel snel gevonden vrijdag en zaterdag. De Lelie had via een advertentie in onder meer de Telstar/Eendracht een mooie openingsaanbieding de gang naar de nieuwe winkel nog aanlokkelijker gemaakt. Voor een mooie prijs ‘kreeg’ je een leuk verwelkomingspakket.

Voor de winkel – op het plein dus – vormden zich zaterdag al rijtjes. Aan de linkerzijde stonden de ijsmensen en aan de rechterkant de chocoladeliefhebbers. In veel gevallen zullen dat dezelfde mensen zijn. Dat kan bijna niet anders, als je ziet, hoort en vooral proeft wat De Lelie aan lekkernijen te bieden heeft.

In de ruime winkel is een groot assortiment chocola en ijs te vinden; alles wordt vers gemaakt met gebruik van de beste ingrediënten.

De Lelie ontwikkelt en maakt alles zelf. Zowel alle chocola als alle ijs. De productie zat eerst helemaal in de Voorstraat in Delft maar daar werd het te klein om alles te herbergen. In de flinke grote vestiging aan de markt, keurig verbouwd en sfeervol ingericht nu, maken Sjaak den Bleker en zijn medewerkers/sters het ambachtelijke ijs in allerhande soorten en maten.

Een klein deel van de productie van chocola wordt in nu ook in Nootdorp gedaan maar het overgrote deel van dit ambacht blijft in Delft uitgevoerd worden. De kracht van De Lelie is dat alles vers wordt bereid, puur op basis van kwaliteitsingrediënten zonder ook maar één toevoeging. Melk en yoghurt komen bij boeren uit de buurt vandaan. Aardbeien worden vers geleverd vanuit Pijnacker.

Ambacht en creativiteit zijn kernwoorden voor Ingrid en Sjaak den Bleker, die zelf in Delfgauw-Emerald wonen, en in 1996 begonnen met Chocolaterie & Gelaterie De Lelie. Ingrid heeft destijds de naam bedacht. Ze staarde om zich heen en zag een leliemotief in een overgordijn, thuis in Delfgauw. Meteen wist ze de naam die het ging worden: De Lelie. De lelie is een chique bloem en het woord rijmt op chocolaterie en gelaterie, ook al ligt de klemtoon iets anders.

Er zijn ook veel verrassende ‘eetbare cadeaus’ voorhanden.

De vakmensen van De Lelie zijn altijd bezig nieuwe producten en smaken te ontwikkelen. Er zijn zestien standaardsmaken ijs maar daarbij nog rond de tweehonderd ‘wisselsmaken’ die bij tijd en wijle in productie worden genomen.

Ook de chocola is qua vorm en inhoud heel divers. Komende zondag is het Moederdag en daarvoor heeft De Lelie ook heel veel verrassende en creatieve smaakvolle cadeaus te bieden. Een cadeaukaart of Lelie IJsbollenkaart, verpakt in een leuke geschenkverpakking, is ook een welkom geschenk.

Op zaterdag 2 mei praten we kort met Ingrid en met Sjaak. Vervolgens doet Linsey Lindeman het woord. Deze jonge Nootdorpse gaat leiding geven aan de winkel in Nootdorp. Ze kwam als banketbakkerstagiaire zeven jaar geleden bij De Lelie terecht en ging er later werken, tot op de dag vandaag. Met een enthousiast team wil Linsey een succes maken van de nieuwe vestiging in Nootdorp, die dus ook nodig was als productielocatie voor met name het overheerlijk schepijs. De ijsvariëteiten zijn ook legio met bijzondere namen, zoals ‘Nootdorpse explosie’.

De Lelie is zes dagen per week open. Alleen op zondag niet. Zodra corona het toelaat, komen er ook zitjes in de winkel en een terras buiten, op het plein dat ook een flinke vergroeningsoperatie heeft ondergaan. Je kunt er straks ook een heerlijk kopje kwaliteitskoffie drinken.

In verband met corona heeft De Lelie ook een bezorgdienst. Op de site lees je er alles over. De Lelie is een laagdrempelige onderneming waar te zijner tijd ook (kinder)workshops worden georganiseerd: zelf ijs en chocola maken, wat er is er leuker dan dat? Nou ja, wellicht: de lekkernijen tot je nemen.

Markt 23
2631 ED Nootdorp
T 015 - 8200211
www.chocolaterie.nl
www.chocoladeworkshops.nl
info@chocolaterie.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant