Lekker wandelen door de Groenzoom
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Ooievaars bivakkeren ook in de Groenzoom.
Ooievaars bivakkeren ook in de Groenzoom.

Lekker wandelen door de Groenzoom

  •   1100 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Op woensdag 22 mei aanstaande kunt u deelnemen aan twee wandelexcursies in De Groenzoom. Beheerder Cor Noorman begeleidt de excursies en vertelt u over de planten en dieren die u in dit jaargetijde tegenkomt in het natuurgebied. Het is lente, de eerste bloemen staan in bloei en onder meer dagvlinders, diverse (bestuivende) insecten en jonge kievieten laten zich in het gebied zien.

Er wordt er een wandeling georganiseerd om 13.00 uur en om 15.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl. Geef duidelijk uw voorkeur voor een tijdstip aan!

Van hommels tot wilde bijen
Helaas hebben bestuivende insecten het erg moeilijk omdat er weinig bloemrijke plekken zijn in ons volgebouwde land. Daarom is er steeds meer aandacht voor bestuivende insecten, waarvan de honingbij het best bekend is. Echter ook hommels, wilde bijen en zweefvliegen zorgen ervoor dat bloemen en planten bestoven worden. Erg belangrijk omdat hiermee onze voedselproductie in stand wordt gehouden. In het voorjaar van 2018 is in De Groenzoom een idylle (bloemrijk gebied) ingezaaid om deze insecten te voorzien van een goed leefgebied.

Vlinders, juffers en libellen
Bij zonnig en warm weer is de trefkans het grootst om verschillende soorten dagvlinders en libellen te zien. Er zijn iets meer dan 50 soorten dagvlinders in Nederland bekend. Hiervan komen er zeker achttien voor in De Groenzoom, waaronder de bedreigde argusvlinder, de kleine vuurvlinder, het icarusblauwtje en de dagpauwoog. Veel waargenomen libellen zijn onder meer de vroege glazenmaker, de grote keizerlibel, de gewone oeverlibel en het lantaarntje.

Verzamelpunt en aanmelden
De excursies zijn te voet over (half)verharde paden, duren maximaal anderhalf uur en zijn gratis. De wandelingen op woensdag 22 mei starten om 13.00 uur en om 15.00 uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats tegenover de Meerweg 42, 2651 KS in Berkel en Rodenrijs. Wilt u mee op pad? Meld u uiterlijk één week voor aanvang aan door een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl. Geef duidelijk uw voorkeur voor een tijdstip aan! Hondenbezitters wordt vriendelijk verzocht hun hond niet mee te nemen. Tip: Neem een verrekijker mee en zorg voor stevige wandelschoenen!

De Groenzoom is een natuurgebied dat ligt tussen de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en dat grenst aan Zoetermeer-Rokkeveen. Het gebied vormt een groene buffer tussen deze kernen en verbindt Middendelfland met het Groene Hart. Als bezoeker kunt u genieten van al het moois dat dit natuurgebied te bieden heeft. Met wandelpaden, fiets-, kano- en ruiterroutes is het gebied toegankelijk gemaakt voor recreatie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>