De lezing van Diana de Wild is een kennismaking met het fascinerende godenrijk en deze mystieke wereld, doordrenkt van symboliek.
De lezing van Diana de Wild is een kennismaking met het fascinerende godenrijk en deze mystieke wereld, doordrenkt van symboliek.

Lezing Diana de Wild over Goden van Egypte

Actueel 598 keer gelezen

Pijnacker - Op uitnodiging van ouderenorganisaties KBO & PCOB geeft Diana de Wild op 11 januari 2019 in De Schakelaar in Pijnacker een lezing over de Egyptische godenwereld. De lezing is van 10.00 tot 12.00 uur met een pauze. Daarna is er van 12.00 tot 12.45 uur een verzorgde lunch in De Schakelaar. Iedere belangstellende is welkom. Inschrijving is verplicht.

Godenwereld
Het ontstaan van de kosmos, het tijdelijke leven op aarde en het eeuwige leven na de dood: alles lag volgens de oude Egyptenaren in handen van de goden en godinnen. Die waren bepalend voor hun totale wereldbeeld en het leven van alledag. Ook de farao werd als een van de goden gezien, en vertegenwoordigde hen op aarde. De lezing van Diana de Wild is een kennismaking met het fascinerende godenrijk en deze mystieke wereld, doordrenkt van symboliek. Na verhalen over de Egyptische goden en de Schepping vertelt Diana hoe in de tempels goden met talrijke rituelen vereerd werden.

Diana de Wild
Drs. Diana de Wild is aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd als klassiek archeoloog. Kennis van het oude Egypte is een specialisatie van haar. Diana is als gids verbonden aan het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Zij geeft regelmatig lezingen over onderwerpen uit de oudheid, waarover zij boeiend en enthousiast kan vertellen.

Inschrijving
U kunt zich tot 8 januari 2019 inschrijven voor deelname aan de lezing inclusief tweemaal koffie/thee en verzorgde lunch. U schrijft zich in door € 13 per persoon over te maken naar bankrekeningnummer NL 40 RABO 0137 3304 80 ten name van KBO Zuid-Holland Afd. Nootdorp. U ontvangt geen bevestiging van uw inschrijving. Voor eventuele vragen kunt u bellen naar 06 – 244 79 209.

Uit de krant

Uit de krant