Op de foto (v.l.n.r.) Peter Hennevanger, Chris van Tongeren en Carl Fikenscher.
Op de foto (v.l.n.r.) Peter Hennevanger, Chris van Tongeren en Carl Fikenscher.

Ondertekening vestiging IKC Ackerswoude

do 8 nov 2018, 14:41 Actueel

Pijnacker - Wethouder Peter Hennevanger (Onderwijs), Chris van Tongeren (directeur SWK-Kinderopvang en Carl Fikenscher (bestuurder Scholengroep Holland) ondertekenden donderdag 8 november een overeenkomst, die de vestiging van een Integraal Kind Centrum (IKC) in Ackerswoude mogelijk maakt.

Het IKC komt op een centrale plek in Ackerswoude. Het Integraal Kind Centrum (IKC) bestaat uit de openbare Dalton basisschool De Tweemaster, Triodus kinderopvang en een gymzaal. Een gebouw voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar en met ruimte voor ontmoeten en sporten door wijkbewoners. "Niet alleen voor de nieuwe wijk Ackerswoude, maar voor de hele gemeente Pijnacker-Nootdorp is dit een waardevolle aanvulling", aldus wethouder Peter Hennevanger (onderwijs en kinderopvang). Naar verwachting start de bouw in 2019 en is het IKC per 1 augustus 2020 in gebruik. 

De vestiging van het nieuwe IKC Ackerswoude vloeit voort uit de toekomstvisie van de schoolbesturen op het onderwijs in Pijnacker-Nootdorp voor de jaren 2017-2024. Zo komen er integrale kindcentra in de hele gemeente. Dit is een samenwerkingsvorm tussen basisschool en kinderopvang.

Inloopavond
Het ontwerp van het nieuwe gebouw voor het Integraal Kind Centrum is afgerond. Voor direct omwonende(n) is er een inloopavond over dit ontwerp en de situering in de wijk. Deze bijeenkomst is op maandag 19 november van 19.00 tot 20. 00 uur in het Wijk informatiecentrum aan de Monnikenweg.

Uit de krant