Logo telstar-online.nl

Kortebaan Nootdorp krijgt herkansing

  •   keer gelezen   Actueel

De Stichting Kortebaan Nootdorp heeft met zondag 7 oktober een nieuwe datum gevonden voor de jaarlijkse kortebaandraverij. Op de oorspronkelijke datum, dinsdag 7 augustus, was het te warm om te koersen waardoor het evenement werd afgelast.

Als één-na-laatste kortebaan van het seizoen kan Nootdorp een cruciale rol spelen in de verdeling van de prijzen voor de verschillende klassementen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.
De strijd om de verschillende klassementen geeft de kortebaan in Nootdorp een nieuwe dimensie. Op maandag 15 oktober is de laatste kortebaan van het seizoen in 't Zand, maar het is goed mogelijk dat ruim een week eerder op De Poort al diverse beslissingen vallen.
Mogelijk reist Bert Post, voorheen als trainer actief met zijn stal in Nootdorp, vanuit Frankrijk af naar De Poort om één of twee paarden te rijden. Dit is echter afhankelijk van de koerskalender in Frankrijk.

Emi van Jip is bij deelname een andere lokale favoriet. De merrie, die dit jaar de kortebaan van Warmond won, wordt dit seizoen gehuurd door 87 liefhebbers van de kortebaan. Dit initiatief van Kortebaandraverijen.nl heeft als doel om meer mensen te laten ervaren hoe het is om eigenaar te zijn van een kortebaner en voor een extra deelnemer in het circuit te zorgen. De Stichting Kortebaan Nootdorp is één van de deelnemers.

De kortebaan van Nootdorp biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Welke paarden er aan de start komen, is bekend op donderdag 5 oktober. Wanneer de NDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

De Stichting Kortebaan Nootdorp verzorgt dit jaar voor de 23ste keer op rij de kortebaan en zet daarmee de geschiedenis van de drafsport sinds 1792 in Nootdorp voort. Een evenement dat omlijst is met activiteiten voor volwassenen en kinderen en dat al jaren op een grote publieke belangstelling mag rekenen. Meer informatie over het evenement is te vin

Meer berichten