Afbeelding

Ondernemers en gemeente willen samen in beweging blijven

Actueel 722 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp heeft de blik op de toekomst gericht. Er wordt gebouwd aan de gemeente en er komt steeds meer bedrijvigheid bij. Dit betekent dat het ook drukker wordt op de weg. Bedrijvenparken Heron en Oost Ambacht en de gemeente Pijnacker-Nootdorp  slaan de handen ineen om te voorkomen dat de economische  vooruitgang niet geremd wordt door verslechterde bereikbaarheid.  De ondernemers gaan daarom met steun van wethouder Ilona Jense en Mobiliteitsmakelaar Astrid Homan aan de slag.

Ilona Jense is als wethouder verkeer en vervoer ook ambassadeur van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.  Jense: "Het ambassadeurschap betekent voor mij dat ik mij er voor inzet om private partijen te betrekken bij de bereikbaarheid van de gemeente. Ik ben er trots op dat twee grote bedrijvenparken partner zijn geworden van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Dit is een samenwerkingsplatform van meer dan 100 organisaties, 16 ondernemersverenigingen en enkel tientallen logistiek bedrijven. Met zijn allen werken we aan het bereikbaar houden van de regio door in te zetten op slim vervoer."

Heron en Oost Ambacht vertegenwoordigen met elkaar ruim 300 bedrijven en enkele duizenden medewerkers. Bestuurslid  Patrick de Kleijn van Heron vult aan: "Het bedrijvenpark groeit. We zitten op een centrale locatie die goed bereikbaar is met openbaar vervoer, fiets en auto, maar het verkeer wordt steeds drukker. Om goed bereikbaar te blijven moeten we samenwerken en alle alternatieven die er zijn goed benutten.  Dat pakken we nu met elkaar op."

Hans van de Sande vertegenwoordigd Oostambacht: "We zitten als bedrijvenparken tegenover elkaar aan dezelfde uitvalsweg. Het logisch dat we elkaar vinden in onze ambities. We willen slim omgaan met de opties die er zijn. We denken het gebruik van openbaar vervoer en fiets te kunnen stimuleren en zien kansen om de verkeersdruk op spitstijden te verminderen. We trekken hierin gezamenlijk op met de gemeente en krijgen de steun van de mobiliteitsmakelaar. Zo kunnen we met elkaar echte resultaten gaan boeken."

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland
Dit samenwerkingsplatform is een initiatief van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en evofenedex en heeft als doel een betere bereikbare en duurzamere regio door een efficiënter gebruik van wegen, het ov en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen. Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.ga3.0.nl voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant