Wethouder Bob van der Deijl actief tijdens NLdoet. Hij zegt geen nee tegen een tweede termijn als wethouder.
Wethouder Bob van der Deijl actief tijdens NLdoet. Hij zegt geen nee tegen een tweede termijn als wethouder.

Het CDA actief met folders, maar vooral ook met dienen en luisteren

Actueel 1.036 keer gelezen

De afgelopen weken en weekeinden was het CDA weer overal te zien met folders. Maar ook met niet zo zichtbare activiteiten: luisteren naar wat er onder de inwoners leeft. Zo waren de afgelopen zaterdag de kandidaten Herman Sizoo, Kees van de Berg en Alex Koppers actief tijdens NL Doet in het Hofland te Pijnacker.

Zij hielpen daar met de verzorging van de lunch en gingen in gesprek met oud bewoners van het Hofland die voor NL Doet naar hun oude complex waren gebracht omdat de huidige bewoners hen een lunch aan wilden bieden met oud-Hollandse spelletjes. De bijeenkomst werd bekroond met een bezoek van H.H.M.M. de Koning en Koningin.

Eerder die week was het CDA te gast bij het SWOP in het welzijnscentrum te Pijnacker. Hier werd ondermeer het CDA-voorstel voor meer passende woningen dicht bij het centrum besproken dat enthousiast werd ontvangen door de aanwezigen. En hebben enkele kandidaten gesproken met senioren en met vertegenwoordigers van de ouderenbonden KBO en PCBO.

Op thema's als wonen, zorg, eenzaamheid, veiligheid, verkeersveiligheid, vervoer (regiotaxi) en digitalisering werd van gedachten gewisseld over het seniorenbeleid aan de hand van vragen: wat gaat er goed, wat kan beter, waar kan de gemeente helpen en wat kan het CDA daarbij doen. Enkele uitkomsten daarvan zijn dat op het gebied van zorg er een tekort is aan ouderenadviseurs en dat het invoeren van signaleringsgesprekken voor 80+ers een goede maatregel zou zijn met het oog op de preventieve en daarmee kostenbesparende effecten daarvan. Ook werd aandacht gevraagd voor fysieke veiligheid in de omgeving, het veranderen van het tweerichtingsverkeer bij rotondes naar éénrichting fietsverkeer en de handhaving van snelheid in de 30-kilometer zones.

Keukentafelgesprekken
Om een beeld te krijgen wat er leeft onder de inwoners maar ook bij bedrijven en instellingen hebben alle kandidaten bezoeken afgelegd in de gemeente. Zij hebben met de deelnemers diverse zaken besproken die bij hen leven. Voor een deel waren het zaken die zeer serieus van karakter zijn en waar dringend een oplossing voor moet worden gevonden. Deze zaken hebben dan ook de volle aandacht van het CDA en zullen zeker in de volgende vier jaar aan de orde komen. Het CDA wil ook haar invloed gaan uitoefenen naar een betere communicatie tussen de inwoners en de gemeente. Tijdens de diverse gesprekken, gewoon bij de mensen aan de keukentafel, kwam vaak aan de orde dat de communicatie over velerlei vlakken tussen de gemeente en haar inwoners wel wat beter zou kunnen. Hier is dus nog een slag te winnen.

Kom bij Frank op de Bank!
Het komende weekeinde is het voorlopig de laatste mogelijkheid de nieuwe CDA Loungekeet te bewonderen. Met de keet reist ook de inmiddels welbekende groene bank mee. Op de bank kunnen de inwoners van de gemeente plaatsnemen bij Frank van Kuppeveld op de bank. Op deze bank zit hij natuurlijk niet alleen, alle inwoners van Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw krijgen de gelegenheid op de bank hun zegje te doen over zaken die volgens hen nu echt eens een keer aangepakt moeten worden door de gemeentelijke politiek. Heeft u als inwoner iets wat u de lijsttrekker of de kandidaten van het CDA op het hart zou willen drukken, maak hier dan gebruik van en kom naar 'de bank van Frank', in alle winkelcentra, kijk voor meer info en tijden op www.cdapn.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant