Afbeelding

Lammertijd start met een vierling

Actueel 2.505 keer gelezen

Oostland - In de nacht van 27 op 28 december is er een vierling geboren bij stadsherder Martin Oosthoek van de Belevenisboerderij. 's Morgensvroeg zag Marlous, één van de herders, ze lopen in het hok.

Ze dacht eerst dat er twee schapen gelamd hadden, maar na heel lang zoeken kon ze toch echt maar één moeder vinden. De lammetjes waren een paar dagen eerder dan gepland. De rest van de 1000 schapen verwacht de herder vanaf 1 januari tot begin maart. De vierling doet het heel goed! Ze krijgen wat extra melk met een flesje. Dit vinden ze heel erg lekker. Als ze het goed blijven doen gaan ze naar de Belevenisboerderij. Daar kunnen de bezoekers ze zien en helpen een flesje geven. Voor stadsherder Martin is een vierling erg bijzonder. Meestal krijgen zijn schapen 1 of 2 lammetjes. Als het eerste schaap meteen al een vierling is dan zou het nog wel eens een heel vruchtbaar jaar kunnen worden...

Lammetjesdag wordt lammetjesdagen
Het was een traditie de eerste zaterdag in februari Lammetjesdag. Met de nieuwe Belevenisboerderij is er ook een nieuw concept. Niet één heel grote lammetjesdag maar van januari tot april 5 dagen per week geopend voor publiek. Op deze manier willen Martin en Petra meer mensen de kans geven lammetjes te komen knuffelen en een flesje te geven. De Belevenisboerderij is niet alleen schapen en lammetjes er zijn ook koeien en een kalfje, kippen, geiten, pony's, konijnen en niet te vergeten Koos het hangbuikzwijn. Ook is de Speelnatuur van Oerrr zo goed als klaar. Oerrr is de jeugdvereniging van Natuurmonumenten waar Petra en Martin mee samenwerken. In de streekwinkel zijn diverse producten te verkrijgen waaronder yoghurt en kaas van schapenmelk, lamsvlees en eieren. Bij de grote houtkachel kunt u heerlijk genieten van een warme chocolademelk en Schieveense kruidkoek. De Belevenisboerderij is geopend van woensdag tot en met zondag.

Voor meer info www.belevenisboerderij.nl.

Uit de krant