Afbeelding

Morgen gaat het weer los: de Beatrixrun

Actueel 2.282 keer gelezen

Pijnacker - Ieder jaar organiseert Oranjevereniging Pijnacker rond Koningsdag, de Beatrixrun. Dit is een motortoertocht van zijspanmotoren met in het zijspan een (verstandelijk) gehandicapte passagier. De toertocht start en eindigt ieder jaar in Pijnacker. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Pijnacker, ondersteund door heel veel vrijwilligers en motorpolitie Haaglanden.

Met name de passagiers kijken al weken uit naar de Beatrixrun. Zij vinden het dan ook prachtig indien er veel toeschouwers zijn. Ook voor de inwoners van de gemeenten en steden waar de stoet doorheen rijdt, is het leuk en ontroerend om de Beatrixrun te zien. En motorliefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen. Want naast een diversiteit aan zijspannen zullen ook enkele trikes en Can-am quads meerijden. 

De Beatrixrun - bestaande uit ca. 100 zijspanmotoren, 10 politiemotoren, 40 solomotoren en enkele auto's heeft een lengte van circa één kilometer en zal de verkeersstroom dan ook even vertragen.  Verkeersdeelnemers moeten rekening houden met een passagetijd van zeven tot acht minuten. 

De doelstelling van de Beatrixrun is om (verstandelijk) gehandicapte passagiers kosteloos een leuke dag te bezorgen. Aan deze toertocht werken honderden personen belangeloos mee. Zo komen de zijspanrijders vanuit alle windstreken om mee te rijden met de Beatrixrun. In veel gevallen vormen zijspanrijder en passagier een eenheid, waaruit hechte vriendschappen ontstaan.

De start van de 34e Beatrixrun is morgen om 10.15 uur in Pijnacker en voert de stoet in de ochtend onder meer door Zoetermeer, Benthuizen, Zoeterwoude en Boskoop. In Hazerswoude-dorp heeft het Plantarium haar ruimte belangeloos beschikbaar gesteld als lunchlocatie voor de ca. 350 deelnemers aan deze run. In de middag doet de stoet onder meer Reeuwijk-Dorp, Gouda en Moordrecht aan, om via Moerkapelle en Bleiswijk weet terug te keren in Pijnacker. Op de website beatrixrun.nl is meer informatie te vinden over deze motortoertocht. U kunt daar ook de exacte route met doorkomsttijden downloaden.

Uit de krant