Dit wordt vanaf volgende week het nieuwe aangezicht van de kerk. (Beeld/schets: Bouw- en sloopbedrijf Van Loon)
Dit wordt vanaf volgende week het nieuwe aangezicht van de kerk. (Beeld/schets: Bouw- en sloopbedrijf Van Loon)

Kerk neemt rigoureus besluit over torenspits

Actueel 954 keer gelezen

Pijnacker - Het kerkbestuur van de katholieke kerk aan de Oostlaan heeft deze week een rigoureus besluit moeten nemen. De kerk krijgt een stompe toren.

Vorige werd al duidelijk dat de kosten voor de renovatie van de torenspits en de klokken van de kerk ver buiten de begroting van het kerkbestuur vallen. Aangezien er geen geldschieter is gevonden en het subsidiebedrag lager uitpakt dan verwacht, heeft het bestuur besloten de torenspits dan maar helemaal weg te halen. Dit geldt ook voor de zogenoemde laatste laag waarop de klokken zijn bevestigd.

Ontmanteling
Het 'aftoppen' van de spits is niet geheel ongebruikelijk in Nederland. De afgelopen jaren zijn meerdere kerken in Nederland ontdaan van de spits vanwege geldgebrek. Tevens zijn stompe torens meer dan gebruikelijk in de omgeving, denk bijvoorbeeld aan de Lierse Dom. Bouw- en sloopbedrijf Van Loon gaat de klus klaren. "Gezien de veiligheid, maar ook vanwege de eucharistievieringen die gewoon door moeten gaan, hebben wij in goed overleg besloten om aanstaande zaterdag al te beginnen met de ontmanteling van de toren", meldt de aannemer.

Dorpsgenoten krijgen zaterdagmorgen om 11.00 uur de mogelijkheid om het beeldbepalende gebouw nog eenmaal in de oude staat op de foto vast te leggen. "Daarna gaan wij de boel afzetten en begint de ontmanteling", aldus de aannemer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant