Motie voor Project Waaks.
Motie voor Project Waaks.

Breed overleg over sociale huurwoningen

Actueel 99 keer gelezen

Vanavond, donderdag 30 juni,  zijn in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp de algemene beschouwingen. Daarbij gaat het om het beleid en de begroting voor het nieuwe jaar 2017.

 

Het wordt een lange en levendige vergadering met een spervuur aan moties vanuit de gemeenteraad. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan de orde. De Partij voor de Dieren stelt de invoering voor van een Ja Ja-sticker, zodat mensen bewust kunnen kiezen voor het wel of niet in de bus laten glijden van ongeadresseerd drukwerk.

Diverse partijen komen met een motie waarin het College van B&W wordt gevraagd om met lokale aannemers, woningcorporaties, banken en andere partijen een breed overleg te gaan voeren over de mogelijkheden voor het naar voren halen van bouwprojecten met sociale huurwoningen. Het gaat hierbij om erkende vluchtelingen en 'gewone' woningzoekenden die aangewezen zijn op sociale huur.

Doordat de gemeente relatief veel woningen moet reserveren voor  erkende vluchtelingen, komen de 'gewone' woningzoekenden in de knel. De gemeente dacht bij de brandweerkazerne 63 tijdelijke woningen te bouwen voor de genoemde doelgroepen maar dit plan kan niet doorgaan omdat er 's nachts te veel geluid wordt gemaakt door vrachtwagens die bloemen en planten komen ophalen.

Zo zijn er nog veel meer moties. In een van de moties wordt het college van B&W gevraagd in overleg te gaan met de winkelcentra en andere bedrijventerreinen over het wel of niet voortzetten van het zogenoemde Ondernemersfonds, waaruit winkelcentra en bedrijventerreinen algemene investeringen kunnen doen. Een voorbeeld is dat Bedrijventerrein De Boezem cameratoezicht wil gaan aanschaffen. De gemeenteraad maakt zich vooral zorgen over de vitaliteit van de winkelcentra en vraagt zich hoe de levendigheid kan worden vergroot.

Nog één voorbeeld van een motie van drie lokale partijen: in het kader van het project Waaks moeten hondenbezitters een grotere rol gaan spelen bij het wijktoezicht.

De vergadering is vrij toegankelijk en wordt gehouden in het Bestuurscentrum aan de Emmastraat in Pijnacker, vanaf 19.00 uur. Je kunt er heen maar je kunt ook via de livestream de vergadering volgen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant