Afbeelding

Geurt Visser treedt per direct af als wethouder van Den Helder

Actueel 86 keer gelezen

Den Helder - Politicus Geurt Visser treedt per direct af als wethouder van Den Helder. Dat meldden lokale media in de kop van Noord-Holland.

Visser zegt dat hij noodgedwongen moet stoppen, omdat hij onder andere meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin: "De hoge werkdruk, de reistijd en de afstand tot mijn gezin zijn een zwaardere belasting dan ik had ingeschat. Het ging ten koste van mijn gezondheid en privéleven." Visser heeft vanaf 30 juni 2014 gediend in de gemeente Den Helder als wethouder en heeft recht op maximaal twee jaar wachtgeld.

Geruchten
Het gonst inmiddels van de geruchten in Den Helder over de ware reden van zijn aftreden. Visser zou volgens onbevestigde berichten op eigen houtje in gesprek zijn gegaan met kunstschilder Rob Scholte, die in Den Helder een museum heeft. Scholte heeft een conflict met de gemeente en dat zorgde eerder al voor een motie van wantrouwen tegen collega-wethouder Pieter Kos. Kos overleefde die motie en weerlegt nu dat Scholte iets te maken heeft met Vissers aftreden.

Veel stemmen
De politicus uit Nootdorp was fractievoorzitter van Gemeentebelangen in Pijnacker-Nootdorp en haalde veel stemmen binnen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Volgens Den Helder Actueel vond hij onlangs woonruimte in Den Helder en was hij nog aan het inrichten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant