Afbeelding

Verkiezingen - Peter Hennevanger en Harry Wever van D66: "Verkiezingen provincie belangrijk voor Pijnacker-Nootdorp"

Actueel 92 keer gelezen

D66 vindt groen, ruimte voor recreatie en bereikbaarheid belangrijke thema's. De provincie heeft hierin een belangrijke rol. Dit is goed te zien in het project Groenzoom, gelegen tussen Pijnacker, Berkel en Rodenrijs en Zoetermeer. Zonder een goede samenwerking tussen de gemeenten en de provincie was dit gebied veel minder mooi geworden. Ook voor een goede ontsluiting van Oude Leede en de veiligheid op de N470 hebben we de provincie nodig.

Daarom is de provinciale statenverkiezing van 18 maart a.s. van groot belang, niet alleen voor de provincie en de Eerste Kamer, maar zeker ook voor onze eigen gemeente.

Volgens Harry Wever, kandidaat voor de provinciale staten voor D66, en Peter Hennevanger, fractievoorzitter van D66 in Pijnacker-Nootdorp, is vooral in het buitengebied van onze gemeente te zien wat de provincie voor onze gemeente betekent. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een netwerk van groene gebieden om het landschap open te houden. 

Harry Wever: "De provincie heeft de laatste jaren goed meegedacht en geld gestoken in de realisatie van de Groenzoom. Een belangrijke groene 'buffer' tussen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs. Er wordt hier natuur gerealiseerd, veel open water, kanoroutes en er worden wandel- en fietspaden aangelegd, zodat er in dit gebied volop gerecreerd kan worden." 

"Pijnacker-Nootdorp heeft nog relatief veel open gebieden. Wij willen dat dat zo blijft. En daarvoor is de provincie erg belangrijk", stelt Peter Hennevanger. "Wij zijn dan ook blij dat er geïnvesteerd is in de Groenzoom, ondanks de vele bezuinigingen. Ook tussen Delfgauw en Oude Leede worden de nodige zaken aangepakt." 

"Ook is de betrokkenheid van het waterschap (Delfland) van belang geweest voor de realisatie van meer, bredere watergangen en daardoor meer waterbuffering in ons buitengebied, om droge voeten te houden", zegt Wever, wanneer hem gevraagd wordt wie nog meer een rol spelen bij de realisatie van meer groen. 

"Deze projecten bieden ook kansen voor ondernemers", stelt Hennevanger. "Wij willen ruimte bieden aan ondernemers om de recreatie in de groene gebieden te versterken zodat onze inwoners van dit gebied kunnen genieten. Uiteraard wel met een goede balans en behoud van natuurwaarden." 

Oude Leede en N470
Wat de N470 betreft vindt de D66-fractie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp dat de rotonde bij Oude Leede zou moeten worden behouden zodat er geen noodzaak is om nog meer wegen aan te leggen voor de bereikbaarheid van Oude Leede, waarmee nog meer groen wordt aangetast. 

De provincie zou moeten investeren in het veiliger maken van de N470. De fractie hoopt op een flinke winst van D66 in de provincie zodat haar geluid ook wordt gehoord in de provinciale staten.|

"Goede verbindingen, beter openbaar vervoer, een sterke economie met de nadruk op kenniseconomie, voldoende groen en recreatie, het zijn allemaal belangrijke zaken voor leefbare steden en dorpen", vindt Wever die vier jaar in de gemeenteraad zat en nu kandidaat is voor de Provinciale Staten. 

"Daar gaan de verkiezingen op 18 maart wat mij betreft over. Een sterk D66 geeft de beste garantie op leefbare steden en dorpen." 

Op de foto Peter Hennevanger en Harry Wever van D66 bij de aanleg van een recreatiegebied (Groenzoom) tussen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant