De boswachters van Zuid-Holland.
De boswachters van Zuid-Holland.

Boswachters nu ook online

Actueel 55 keer gelezen

Regio - Ruim honderd jaar geleden kon je het bos niet in zonder langs de voordeur van de boswachter te lopen. Boswachters woonden, werkten en leefden in de natuur die zij onder hun hoede hadden. Een vraag was dus makkelijk gesteld, de boswachter was snel gevonden.

Tegenwoordig wonen boswachters meestal niet meer middenin het natuurgebied, maar zijn ze nog steeds even makkelijk te benaderen. Online wel te verstaan. Staatsbosbeheer beheert ongeveer de helft van de Nederlandse natuurgebieden en in de meeste gebieden vind je boswachters online via Twitter, blogs of Facebook. Zij beheren deze kanalen zelf en geven je de laatste informatie uit jouw favoriete natuurgebied. Ze zijn in principe jouw directe link met 'buiten'.

Via Twitter en Facebook blijf je op de hoogte van wat er nu gebeurt. Denk aan een mooie zonsopgang, verse sneeuwklokjes, de zoveelste afvaldumping of vernieling tot tips van mooie onontdekte plekjes of coole belevenissen. De blogs zijn eigenlijk jouw lokale natuurkrant. Een overzicht van alle online kanalen vind je hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant