Ben de Vries (links) in gesprek met oud-burgemeester Rik Buddenberg.
Ben de Vries (links) in gesprek met oud-burgemeester Rik Buddenberg.

Ben de Vries terug op politieke toneel

Actueel 103 keer gelezen

Nootdorp - Oud-wethouder Ben de Vries (VVD) is kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015. Dat meldt de VVD-Statenfractie Zuid-Holland vrijdag in een persbericht.

De leden van de VVD in Zuid-Holland hebben de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015 vastgesteld. Achter de Boskoopse lijsttrekker Floor Vermeulen, die al eerder gekozen werd, zijn in de top 10 zowel bekende als nieuwe gezichten te zien. De Vries staat op plaats 15.

De leden stelden de lijst van in totaal 50 namen ongewijzigd vast op basis van een advieslijst die was opgesteld door een commissie onder leiding van europarlementariër Hans van Baalen. Voorzitter Richard Korteland van de VVD Zuid-Holland is zeer gelukkig met de lijst: “Dit is een prachtige mix van bewezen kwaliteit en nieuwe liberale gezichten met frisse ideeën. Daarnaast is er een mooi evenwicht tussen mannen en vrouwen, stad en land en de verschillende delen van de provincie.”

Onrustige tijd
Het College van B & W van de periode 2006 - 2010 had bij de start drie wethouders: Kees van der Kraan (CDA), Leo Suijker (PvdA) en Piet van Adrichem (VVD). Laatstgenoemde werd op eigen verzoek per 1 juli 2008 vervangen door Ben de Vries, van origine afkomstig uit D66. Het College kende een zeer onrustige tijd die overheerst werd door de spanning tussen met name VVD en CDA.

VVD'er De Vries moest 12 januari opstappen als gevolg van de politieke crisis die zijn oorsprong vond in de IJslandse bankaffaire waarbij de gemeente 12 miljoen euro stortte op de rekening van een bank die kort daarna failliet ging. De Vries had met de bankaffaire niets te maken, maar omdat zijn partij voor een motie van wantrouwen tegen de verantwoordelijke wethouder stemde, moest hij tijdens een extra raadsvergadering het veld ruimen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant