Afbeelding

Dreeslaan viert Burendag

Actueel 81 keer gelezen

Pijnacker - Ook in onze gemeente is Burendag gevierd. Deze dag is een initiatief van het Oranje Fonds. Het fonds draagt buurtinitiatieven een warm hart toe, omdat deze contact en verbinding tussen groepen mensen bevorderen.

Aan de Dreeslaan werd afgelopen zaterdag dan ook groots uitgepakt. Er was een springkussen en een heuse barbecue. “Ik heb mensen gesproken die je normaal alleen voorbij ziet lopen”, zegt mevrouw Buitenhek. Meneer Tas vertelde aan de gezellige picknicktafel honderd uit over hoe hij ooit verliefd is geworden tijdens de Stompwijkse kermis. “Tegenwoordig gaan die jonge gasten er met een taxi naartoe, maar wij gingen op de fiets. En bij een meisje blijven slapen was er echt niet bij hoor”, zo vertelde hij lachend.

Verderop, bij een klein kampvuurtje, gaan buurtbewoners met elkaar in gesprek. "Weten jullie nog dat Luilak in Pijnacker ooit flink werd gevierd?" Babyfoons worden uitgewisseld en samen wordt de boel weer opgeruimd. Bij de Dreeslaan is de buurt nog meer tot elkaar gekomen. Een geslaagd project waarvan helaas volgend jaar de subsidie vervalt. “We gaan het sowieso weer proberen te organiseren”, zeggen mede-initiatiefnemers Elianne van Deurzen en Leoni Besseling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant