Afbeelding

Van de Gevel wil actie bij het RIVM

Actueel 3 keer gelezen

Pijnacker - Raadslid Hanneke van de Gevel is het wachten op de uitslag van het onderzoek naar de mogelijke stralingsgevaren van het 380 kV-tracé bij Pijnacker meer dan zat.

De politica heeft wederom aan de bel getrokken bij de gemeente. In een e-mail aan de griffier schrijft ze: "Willen jullie vooruitlopend op de gemeenteraad (eventueel vragenuur gebruiken) vragen of er al iets bekend is van een metingsrapport 380kV? Zo nee, is er dan een mogelijkheid om druk op de ketel te zetten bij het RIVM?"

Buitenlands onderzoek wijst onder andere op een mogelijk verhoogd risico op het krijgen van leukemie bij kinderen die in de buurt van hoogspanningslijnen wonen. Het RIVM heeft daarom in december 2012 een eerste meting (0-meting) uitgevoerd, dus voordat er spanning op de hoogspanningslijn staat. De tweede keer werd gemeten nadat de lijn in gebruik is genomen.

De onderzoeksresultaten blijven maar uit: tijdgebrek en andere prioriteiten, liet het RIVM eerder aan verantwoordelijk wethouder Jaap van Staalduine weten. Van de Gevel gaf eind juli van dit jaar al aan de verklaring van het RIVM belachelijk te vinden. Ze wil zo snel mogelijk inzage in het bevindingenrapport.

Adverteren op Telstar Online? Bel 015-3615471 of mail naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl.

Uit de krant