Afbeelding

Nootdorper opgepakt in Voorburg

Actueel 7 keer gelezen

Voorburg - De politie heeft op zaterdag 24 mei twee jeugdige personen aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging.

Een 15-jarige Leidschendammer bevond zich op zaterdag 12 april met zijn fiets op het perron van het NS station aan het Oosteinde, toen hij werd belaagd door twee jongens, in de leeftijd van 15 en 17 jaar en afkomstig uit Nootdorp en Leidschendam.

Na een woordenwisseling schopte de Nootdorper enkele keren tegen de fiets van de 15-jarige Leidschendammer. Voordat het duo er vandoor ging, toonde de 17-jarige zijn plaatsgenoot een mes en uitte hij enkele bedreigingen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de beide verdachten. Dit leidde tot de aanhouding van het tweetal.

Zij bekenden tijdens hun verhoor de vernieling en bedreiging. De 15-jarige Nootdorper zal zich binnenkort bij de officier van justitie moeten verantwoorden voor de gepleegde vernieling. Hij zal ook de schade moeten vergoeden. De 17- jarige Leidschendammer moet binnenkort voor de kinderrechter verschijnen.

Uit de krant