Een duitje voor een beschuitje.
Een duitje voor een beschuitje.

Careyn steunt 3FM Serious Request

Actueel 75 keer gelezen

Pijnacker - Sinds 2004 zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. Voor 2012 is het doel van 3FM Serious Request het terugdringen van babysterfte.

Iedere 6 seconden sterft er ergens in de wereld een baby voor, tijdens of vlak na de geboorte. Dit eist jaarlijks 5,5 miljoen slachtoffertjes. Belangrijkste oorzaken: gebrek aan medische zorg, voorlichting en begeleiding.

"Als kraamzorgorganisatie staan baby's ons heel na aan het hart. Met veel zorg en liefde werken we dagelijks om pasgeboren baby’s, moeders en het jonge gezin de allerbeste start te geven. Voor ons hebben alle baby’s recht op zo’n goede start, waar ook ter wereld! En daar maken wij ons heel graag sterk voor; als organisatie, als medewerkers maar ook binnen de kraamgezinnen waar wij kraamzorg leveren", zegt Felice Olsman.

Gezamenlijk aan de slag
"Met veel enthousiasme zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan om zoveel mogelijk te kunnen bijdragen. Niet alleen de medewerkers maar ook de organisatie zelf en de gezinnen worden hierbij betrokken."

Bij inschrijving
"Zo doneren we als organisatie €1,50 voor elke definitieve inschrijving voor kraamzorg bij Careyn Kraamzorg in de periode van 1 en 31 december 2012. Voor € 1,50 kan het Rode Kruis ervoor zorgen dat een pasgeboren baby medisch onderzocht en gevaccineerd wordt. Zo hopen we minimaal een paar honderd baby’s te kunnen helpen."

In het kraamgezin
"Verder is er gedurende de maand december, in de gezinnen waar we kraamzorg leveren, een actie opgezet met de naam ‘Duitje voor een Beschuitje’. Onze kraamverzorgenden zullen de kraamvisite bij het serveren van de beschuit met muisjes er op attenderen dat ze een donatie kunnen geven. Uiteraard is dit vrijblijvend, zowel voor het gezin als de kraamverzorgende." Bovendien zal Careyn Kraamzorg, als extra stimulans voor elke donatiepot die terugkomt uit de gezinnen een vast bedrag bijleggen.

Medewerkers en relaties
Ook staan er in de maand december voor al onze 6 vestigingen kerstbijeenkomsten gepland. "Bij deze bijeenkomsten zullen we activiteiten organiseren die geld opbrengen voor Serious Request. Verder roepen we via onze actie ‘Met z’n allen voor baby’s’ zoveel mogelijk medewerkers en relaties zoals de verloskundigen op om mee te helpen geld in te zamelen", aldus Felice.

Geboortecentrum Origine
Ook in geboortecentrum Origine, gevestigd in het Amphia ziekenhuis Breda, zullen we de aandacht vestigen op onze actie voor Serious Request. Op de receptiebalie, in de ontvangstruimte en de familiekamer worden donatiepotten neergezet om geld in te zamelen voor Serious Request. Meer weten of doneren kijk op de Careyn Kraamzorg pagina op de Kom in actiesite van 3FM Serious Request.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant