Afbeelding

Proef hondenuitlaatveld in wijk Emerald

Actueel 90 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Delfgauw beschikt sinds korte tijd over een (tijdelijk) hondenuitlaatveld. Op dit uitlaatveld mogen honden loslopen en is het niet verplicht de hondenpoep op te ruimen. Het uitlaatveld ligt naast de ijsbaan in het zogeheten helofytenfilter achter de Azijnmakerstraat.

Tot voor kort mochten honden hier los lopen, maar de hondenpoep moest wel opgeruimd worden. Het opruimen is hier de komende tijd niet verplicht. Er zijn verschillende wandelpaden in het gebied aangelegd, waardoor het voor de honden en hun baasjes beter toegankelijk is.

Proef

Het uitlaatveld is voorlopig op proef en maakt deel uit van een project om de overlast van hondenpoep in Delfgauw aan te pakken. Het is een project uit het Leefbaarheidsplan Delfgauw dat uitgevoerd wordt door een werkgroep van bewoners, bewonersvereniging Delfgauw, woningcorporatie Rondom Wonen en de gemeente.

Eerdere acties

In het afgelopen jaar zijn na een enquête onder de inwoners van Delfgauw al verschillende acties uitgevoerd. Eind 2010 zijn drie soorten hondenpoepbakken op verschillende locaties in Delfgauw geplaatst. In het voorjaar van 2011 hebben de gemeentelijke handhavers informatieve flyers over de opruimplicht aan hondenbezitters in Delfgauw uitgereikt. Nu worden periodiek gerichte controles uitgevoerd.

De komende tijd wordt onderzocht wat de effecten van alle acties zijn. Aan de hand van de resultaten wordt bekeken welke maatregelen nodig zijn om de overlast van hondenpoep nog verder te beperken.

Meer wijken

Als deze proef een succes wordt, dan wordt het systeem verder uitgerold in de gemeente. Men wacht overigens met grote smart, zo bleek uit een interview dat de redactie van TelstarTV onlangs hield met een hondenbezitster uit Tolhek. Bekijk de uitzending hier terug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant