Nootenboom kan niets aan tankactie doen

Actueel 66 keer gelezen

Nootdorp - De afgelopen weken waren de reacties niet van de lucht en dat heeft Henk van Wijk, eigenaar van Autobedrijf Nootenboom, goed gemerkt. Wat is er aan de hand?

Het naast zijn autobedrijf gelegen pompstation aan de Oudeweg, “Tango”, houdt regelmatig kortingsacties, hetgeen soms een flinke besparing oplevert in de knip. Dat wel. Maar deze run op zuinigheid hebben ze wel geweten in Nootdorp. Kilometers file, boze automobilisten en buurtbewoners die verre van blij waren.

Henk snapt de ergernis helemaal, maar kan niets doen, zo zegt hij. “Wij hebben acht jaar geleden de benzinepomp verkocht aan de huidige eigenaar, Q8. Wij hebben geen enkele zeggenschap meer over de pomp, Q8 huurt slechts nog het stukje grond van ons. Dat werkt op contractbasis, dus daar kan ik ook de stekker niet zomaar uittrekken. Sterker nog, als ik de stekker er letterlijk uittrek, dan krijg ik een flinke claim aan mijn broek.”

Henk heeft alles op alles gezet om Q8 te laten inzien dat dergelijke acties (in een woonwijk, red.) niet kunnen en zelfs gevaarlijke situaties kunnen opleveren. “Ik bekijk momenteel, in overleg met mijn advocaat, wat er mogelijk is. Die pomp is het probleem niet, maar die overdreven acties moeten gewoon stoppen.”

Het autobedrijf van Henk is door de opstoppingen overigens regelmatig onbereikbaar. “Ik ben dus zelf ook slachtoffer”. Naar verluidt zijn er komend weekend bij Tango nog kortingsacties en staat de pr-molen daarna eventjes stil.

Oudeweg open, maar alsnog gekkenhuis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant